3 °C

 
 
Átvették megbízóleveleiket a képviselők és a polgármester

A városháza dísztermében hétfőn átvették megbízóleveleiket a választás nyertesei.

Új gépjárművel a fogyatékosok esélyegyenlőségéért

Új járművet szerzett be Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása a fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek szállítását végző támogató szolgálat számára.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. október 17-én, csütörtökön, eső esetén október 18-án, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Érseki áldás az új toronysisakokra

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Dr. Ternyák Csaba egri érsek a Szent Bertalan-templom új toronysisakjait hétfő délután.

A szavaztok mintegy 47 százalékával a várost eddig is vezető Hiesz György nyerte a vasárnapi polgármester-választást Gyöngyösön. A képviselő-testületben az ellenzéki összefogás jelöltjei kerültek többségbe.

Bővebben
31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

28/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Kitüntetésekről és szolgáltatásokról is döntöttek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.12.12. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Idei utolsó ülését tartotta Gyöngyös képviselő-testülete.

   

  Gyöngyös képviselő-testülete úgy határozott, hogy a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtését 2014. január 1-jétől 2018. december végéig a TERRA-VITA Környezetgazdálkodási Kft. végzi el. A szolgáltatás nettó díja megkezdett 5 köbméterenként 5900 forint, valamint megkezdett 10 köbméterenként 11600 forint.

  A képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy pályázatot ír ki az autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítással kapcsolatban.

  A képviselők döntöttek arról is, hogy a központi zöldterületek karbantartásával kapcsolatban kiírandó közbeszerzési eljárás felhívását közzéteszik.

  A grémium a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület részére 2 millió 160 ezer forint támogatást biztosít, amelyet az egyesület kizárólag az idei támogatással összefüggő ÁFA kapcsolatok rendezésére használhat fel.

  A képviselő-testület módosította az önkormányzat által alapított kitüntetésekről szóló rendeletét, hogy azok posztumusz is adományozhatók legyenek. A döntés értelmében ha elhunyt személy kapja meg az elismerést, a díjjal járó pénzjutalmat a törvényes örökös vagy az a közösség kaphatja meg, ahol sport- vagy művészeti tevékenységét végezte a jutalmazott.

  A decemberi testületi ülésen a képviselő-testület kinyilvánította, hogy városi rendezvényekhez, illetve turisztikai fejlesztésekhez közérdekű kötelezettségvállalás formájában támogatást fogadhat el a polgármester. A cégek és vállalkozások erről a felajánlásról igazolást kapnak az önkormányzattól.

  Zárt ülésen született döntés arról, hogy a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért díjat Borsik Gábor Bence, a Gyöngyösi Fiatalok Sportért posztumusz Kiss Péter hegymászó, míg a Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért elismerést Németh Zsuzsa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona tanszakának hallgatója kapja meg.

  A magyar kultúra napján a Gyöngyös Város Kultúrájáért elismerést Bogara Károlyné Paksy Mária, a Gyöngyösi Műhely vezetője, valamint Püspöki győző, a Meseházikó Gyermekek Színháza vezetője veheti majd át.


  Közösségi funkciók