3 °C

 
 
Levendulakert a lakóotthon udvarán

Háromszáz tő levendulát ültettek el önkéntesek segítségével a gyöngyösi Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány által alapított, fogyatékkal élők lakóotthonának udvarán.

Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban

Gyöngyös Város Képviselő-testülete - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - a 66/2019. (II.28.) önkormányzati határozatában a Polgármesteri Hivatalban 2019. július 15. napjától 2019. július 26. napjáig nyári igazgatási szünetet rendelt el.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. július 11-én, csütörtökön, eső esetén július 12-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Látványterven mutatják be, hogy néz majd ki a szabadtéri színpad

Jövő héten kezdődik a Főtéri Nyári Esték programsorozata Gyöngyösön. A szabadtéri színpad építése jó ütemben halad, és látványterven már a végleges állapotot is láthatjuk.

Szeptemberre elkészülhet a Fecske Úti Óvoda konyhafelújítása

A Fecske Úti Tagóvoda konyhafelújításával kapcsolatos döntést is hozott a gyöngyösi képviselő-testület júliusi, rendkívüli ülésén. A grémium útfelújításokról is határozott.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Kitüntetésekről és szolgáltatásokról is döntöttek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.12.12. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Idei utolsó ülését tartotta Gyöngyös képviselő-testülete.

   

  Gyöngyös képviselő-testülete úgy határozott, hogy a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtését 2014. január 1-jétől 2018. december végéig a TERRA-VITA Környezetgazdálkodási Kft. végzi el. A szolgáltatás nettó díja megkezdett 5 köbméterenként 5900 forint, valamint megkezdett 10 köbméterenként 11600 forint.

  A képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy pályázatot ír ki az autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítással kapcsolatban.

  A képviselők döntöttek arról is, hogy a központi zöldterületek karbantartásával kapcsolatban kiírandó közbeszerzési eljárás felhívását közzéteszik.

  A grémium a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület részére 2 millió 160 ezer forint támogatást biztosít, amelyet az egyesület kizárólag az idei támogatással összefüggő ÁFA kapcsolatok rendezésére használhat fel.

  A képviselő-testület módosította az önkormányzat által alapított kitüntetésekről szóló rendeletét, hogy azok posztumusz is adományozhatók legyenek. A döntés értelmében ha elhunyt személy kapja meg az elismerést, a díjjal járó pénzjutalmat a törvényes örökös vagy az a közösség kaphatja meg, ahol sport- vagy művészeti tevékenységét végezte a jutalmazott.

  A decemberi testületi ülésen a képviselő-testület kinyilvánította, hogy városi rendezvényekhez, illetve turisztikai fejlesztésekhez közérdekű kötelezettségvállalás formájában támogatást fogadhat el a polgármester. A cégek és vállalkozások erről a felajánlásról igazolást kapnak az önkormányzattól.

  Zárt ülésen született döntés arról, hogy a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért díjat Borsik Gábor Bence, a Gyöngyösi Fiatalok Sportért posztumusz Kiss Péter hegymászó, míg a Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért elismerést Németh Zsuzsa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona tanszakának hallgatója kapja meg.

  A magyar kultúra napján a Gyöngyös Város Kultúrájáért elismerést Bogara Károlyné Paksy Mária, a Gyöngyösi Műhely vezetője, valamint Püspöki győző, a Meseházikó Gyermekek Színháza vezetője veheti majd át.


  Közösségi funkciók