3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Újra elindult a Tervezés Hete

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.12.09. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2013-12-09 16:49
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Tervezés Hete elnevezéssel, immár második alkalommal fórumsorozatot rendez a Heves Megyei Önkormányzat december 9. és 13. között.

   

  A megye járásközpontjaiban zajló rendezvénysorozat egyik legfőbb célja, hogy a 2014-2020-as időszakra vonatkozó Heves Megye Területfejlesztési Programja című dokumentumban meghatározott fejlesztési irányokat bemutassa. A Tervezés Hetén a meghívott települési önkormányzatok, gazdasági szereplők és civil szervezetek képviselői számára javaslattételre is lehetőség nyílik, ami elősegítheti a fejlesztési célok pontosítását.

  A fórumsorozat mai, első állomásán Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke beszédében emlékeztetett arra, hogy 2012. január 1-jét követően a megyei önkormányzatok szerepköre alapvetően megváltozott. A korábbi regionális szintű területfejlesztés és területi tervezés megyei szintre került. A Heves Megyei Önkormányzat feladata a 2014-2020 között elérhető uniós és hazai fejlesztési források elosztásának tervezése és felhasználásuk koordinálása. A megyei területfejlesztési koncepció elfogadásával párhuzamosan elkezdődött a fejlesztési források felhasználásának irányt adó megyei programozás időszaka.

  A programtervezés során a megyei területfejlesztési program főbb céljai, prioritásai és a különböző fejlesztési projektcsomagok kerültek meghatározásra, amelyeket a Heves Megye Területfejlesztési Programja (2014-2020) című dokumentum foglal össze. Ez határozza meg Heves megye számára azokat a fejlesztési irányokat és célokat, amelyek mentén a gazdasági és társadalmi fejlődés új lendületet vehet.

  Szabó Róbert kiemelte: a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklus Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja keretében Heves megye több mint 41,5 milliárd forint európai uniós forrásban részesül. Ez az összeg kizárólag Heves megyében hasznosítható az önkormányzatok, gazdasági szereplők és civil szervezetek javára. Ebből a forrásból közel 20 milliárd forint Heves megye gazdaságfejlesztési céljait, valamint a munkahelyteremtést szolgálja.

  Megyénk kistérségei számára több mint 15 milliárd forint áll rendelkezésre, ami a térségi infrastruktúra fejlesztésére, valamint szolgáltatásbővítésre használható. Eger Megyei Jogú Város az integrált városfejlesztési stratégia mentén gazdaságfejlesztésre és településfejlesztésre fordíthat több mint 6 milliárd forintot.

  A fórumok Heves megye járásközpontjaiban, így Egerben, Hatvanban, Füzesabonyban, Hevesen, Bélapátfalván, Pétervásárán és Gyöngyösön zajlanak:

  December 9., hétfő 10.00 óra Eger, Megyeháza, Barkóczy terem (Kossuth Lajos u. 9.)
  December 9., hétfő 14.00 óra Pétervására, Tamási Áron Általános Iskola (Szabadság tér 12.)
  December 10., kedd 09.00 óra Heves, Polgármesteri Hivatal (Erzsébet tér 2.)
  December 10., kedd 14.00 óra Füzesabony, Polgármesteri Hivatal (Rákóczi út 48.)
  December 11., szerda 9.30 óra Hatvan, Grassalkovich Művelődési Ház (Kossuth tér 24.)
  December 11., szerda 14.00 óra Gyöngyös, Polgármesteri Hivatal, Díszterem (Fő tér 13.)
  December 12., csütörtök 09.00 óra Bélapátfalva, Művelődési Ház (IV. Béla út 47.)

  Közösségi funkciók