3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Kész az Üdvhadsereg Reménység Centruma

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.12.08. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2013-12-08 09:52
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Jókai úti létesítményben családi napközi és népkonyha is működik majd.

   

  Az Üdvhadsereg Gyöngyösi Hadosztálya csaknem 98 millió forintos uniós támogatással alakította ki a Jókai úton az egykori anyatejgyűjtő állomás épületében a Reménység Centrumot.

  A Reménység Centrum avatása

   
  16 kép
  Dátum: 2013-12-08 09:50:00
   

  A gyöngyösi szociális ellátási palettáról eleddig hiányzó szolgáltatásokkal - kétszáz adagos \"népkonyhával\", családi napközivel és egyéb szociális ellátásokkal - várják hamarosan a létesítményben a legrászorultabbakat.

  A projekt befejezését bejelentő sajtótájékoztatón Bozsik István alpolgármester és dr. Réthy Béla alpolgármester egyaránt méltatta az Üdvhadsereg - immár megvalósult - kezdeményezését, amely az Üdvhadsereg jelmondata jegyében kínál lehetőséget a halmozottan hátrányos helyzetbe került emberek, csoportok életminőségének javítására, társadalmi reintegrációjára.

   

  - A \"Levest, szappant, üdvösséget\" jelmondat tartalma az, hogy nem lehet, és nem elég Isten szeretetéről beszélni addig valakinek, amíg ő éhezik, vagy egyéb alapvető szükségleteiben hiányt szenved - ecsetelte Franz Boschung a Svájc, Ausztria, Magyarország Territórium parancsnoka.

   
   

  A Reménység Háza megnyitását jelképező szalagátvágást Franz Boschung parancsnok és dr. Réthy Béla alpolgármester végezte el, Andrew Morgan őrnagy segédletével.

   

  A vendégeket eztán Hegedűs Andrásné vezette végig a létesítményen, bemutatva mindazt a hatalmas munkát, amit az épület átalakítása során végeztek a kivitelezők, s részletezve azokat az ellátásokat és szolgáltatásokat, amelyeket a legnehezebb körülmények között élők az Üdvhadsereg jóvoltából igénybe vehetnek.


  Közösségi funkciók