3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Velünk az isten - advent első gyertyája ég

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.12.02. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2013-12-02 11:51
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyösön és Kékestetőn is sokan gyűltek össze advent első vasárnapján közös ünneplésre.

   

  Az idei már a negyedik adventünnep volt Kékestetőn a Magyar Síakadémia és a Kékesi Sícentrum rendezésében. A Magyarország legmagasabb pontján tartott ünnepségen gyönyörű napsütéses időben, a hófedte hegycsúcson lépett fel a hagyományőrző Mátraderecskei Népdalkör, a Gyöngyösön működő, értelmi fogyatékos felnőttekből és fiatalokból álló Gyöngyszem Zenekar, Keresztes Ildikó és a Kossuth-díjas magyar bluesénekes, dalszerző, előadóművész: Hobo.

  Kékestetőn P. Kárpáti Kázmér atya és Horváth László kormánymegbízott gyújtott gyertyát
  Fotó: Czímer Tamás
  Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal

  Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott az adventi gyertyagyújtás alkalmával arról beszélt: a három esztendővel ezelőtt elindított kezdeményezés hagyománnyá vált, melyet a jövőben is folytatni kívánnak. Horváth László a szentestével végződő várakozást egy bensőséges utazáshoz hasonlította, melyet reményei szerint sok csend és kevés ricsaj kísér a következő hetekben. Horváth László ebben a várakozásban megcsendülő összhangot kívánt a népes hallgatóságnak. Ünnepi beszédében Weöres Sándor Szembe-fordított tükrök című művéből idézett. „Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”

  Ünnepi áldást Kárpáti Kázmér atya, a Gyöngyös-Alsóvárosi Ferences Plébánia és Rendház plébánosa mondott. Szavai szerint ezek az események tesznek tanúbizonyságot arról, hogy a világban nem csak a rossz, hanem a jó is sokasodik. Ezzel az üzenettel gyújtotta meg az atya az első adventi gyertyát azon a koszorún, amelyen az örökzöld az ember reménységét, a fény pedig Isten örök szeretetét, jóságát szimbolizálja.

  Az ünnep zárásaként Horváth László meggyújtotta az összetartozást, és a közös ünnepvárást jelképező máglyát Angyalok tisztásán.

   
  Kenyeressy Károly református lelkész gyújtotta meg a gyöngyösi adventi koszorú első gyertyáját
  Fotó: Suha Péter

  Gyöngyösön a Fő téren gyújtották meg az első adventi gyertyát. A Ferences Plébánia kiskórusa adott műsort, a gyertyát Kenyeressy Károly református lelkész gyújtotta meg, aki beszédében azt hangsúlyozta: sosem szabad feledni, hogy az Isten velünk van, s ennek öröme át kell, hogy hassa életünket, nem csak a közelgő ünnepen, de a mindennapokban is.

   

  A Fő téri ünnepség után - ahol a résztvevők a jégpálya építésébe is bepillanthattak - a sportcsarnokban a Kormorán együttes koncertjére várták az ünneplőket. Az esten gyöngyösi gyerekek is színpadra léptek.


  Közösségi funkciók