3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Kórházi fejlesztés: a cél a 22. század

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.11.27. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megkezdődhet az új kórházi szárny építése.

   

  Sokan kételkedtek abban, hogy a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban még folytatódhat a fejlesztés, de én mindig is bizakodó voltam – hangsúlyozta dr. Assani Omar orvos-igazgató azon a projektnyitó rendezvényen, melyen az egészségügyi intézmény szakmai munkájának jövőbeni fejlesztését mutatták be.

  Az orvos-igazgató elmondta: a beruházást követően betegközpontú, hatékony kórháza lesz a városnak.

  A csaknem másfél milliárd forintos elnyert támogatás segítségével épül egy új, háromezer négyzetméteres épületszárny, ahol a szülészet, az egynapos sebészet és a járóbeteg-szakellátó kap helyet. A támogatásból a kórház gépparkját is felújították, új lélegeztető gépet, őrzőmonitort, sebészeti vágókészüléket, altatógépet, sterilizálót és informatikai berendezéseket vásároltak.

   
  Szócska Miklós és Weisz Péter az ünnepségen. A tárca elismeri a törekvést, a kórház köszöni a segítséget
  Fotó: Suha Péter

  A rendezvényen dr. Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár kiemelte: annak, hogy a kórházak állami kézbe kerültek, az volt az elsődleges oka, hogy jól szervezett, átlátható betegutak jöjjenek létre, és hatékonyabb legyen a kórházak működése.

   

  Az államtitkár örömmel fogadta a Bugát Pál Kórház informatikai fejlesztéssel kapcsolatos törekevését, és ez irányú tervei megvalósításában támogatásáról biztosította az intézményt.

  - Versenyt futunk az idővel, amikor arra törekszünk, hogy autentikus elektronikus egészségügyi szolgáltatást hozzunk létre – mondta dr. Szócska Miklós hozzátéve: a cél az, hogy a jövőben ne csak a háziorvosok, hanem a kezelőorvosok is hozzáférjenek a betegekről elektronikusan tárolt adatokhoz.

  Horváth László Heves megye kormánymegbízottja köszönetét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a megye egészségügyi intézményei, köztük a gyöngyösi kórház is, úgymond a a Hospinvest-ügy nehézségeit, hátrányait leküzdve, fegyelmezetten viselte a válság időszakát is.

   
  Születésnap. A 175 éves intézmény szülinapi tortáját a kórház legrégebbi dolgozója, dr. Gulyás Zoltán, és legifjabb alkalmazottja, Csikós Ágnes ápolónő vágta fel
  Fotó: Suha Péter

  Horváth László kiemelte: a megyei betegellátó rendszerben 20 milliárd forintos fejlesztés zajlik, ebből 12 milliárd támogatás formájában érkezik.

   

  Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója azt ígérte, a Gyöngyösön tervezett egészségügyi beruházások befejeztével a gyöngyösi nem csak az egyik, hanem a térség legerősebb kórháza lesz, amely XXII. századi színvonalon végzi szolgáltatásit.


  Közösségi funkciók