3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Kórházi fejlesztés: a cél a 22. század

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.11.27. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megkezdődhet az új kórházi szárny építése.

   

  Sokan kételkedtek abban, hogy a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban még folytatódhat a fejlesztés, de én mindig is bizakodó voltam – hangsúlyozta dr. Assani Omar orvos-igazgató azon a projektnyitó rendezvényen, melyen az egészségügyi intézmény szakmai munkájának jövőbeni fejlesztését mutatták be.

  Az orvos-igazgató elmondta: a beruházást követően betegközpontú, hatékony kórháza lesz a városnak.

  A csaknem másfél milliárd forintos elnyert támogatás segítségével épül egy új, háromezer négyzetméteres épületszárny, ahol a szülészet, az egynapos sebészet és a járóbeteg-szakellátó kap helyet. A támogatásból a kórház gépparkját is felújították, új lélegeztető gépet, őrzőmonitort, sebészeti vágókészüléket, altatógépet, sterilizálót és informatikai berendezéseket vásároltak.

   
  Szócska Miklós és Weisz Péter az ünnepségen. A tárca elismeri a törekvést, a kórház köszöni a segítséget
  Fotó: Suha Péter

  A rendezvényen dr. Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár kiemelte: annak, hogy a kórházak állami kézbe kerültek, az volt az elsődleges oka, hogy jól szervezett, átlátható betegutak jöjjenek létre, és hatékonyabb legyen a kórházak működése.

   

  Az államtitkár örömmel fogadta a Bugát Pál Kórház informatikai fejlesztéssel kapcsolatos törekevését, és ez irányú tervei megvalósításában támogatásáról biztosította az intézményt.

  - Versenyt futunk az idővel, amikor arra törekszünk, hogy autentikus elektronikus egészségügyi szolgáltatást hozzunk létre – mondta dr. Szócska Miklós hozzátéve: a cél az, hogy a jövőben ne csak a háziorvosok, hanem a kezelőorvosok is hozzáférjenek a betegekről elektronikusan tárolt adatokhoz.

  Horváth László Heves megye kormánymegbízottja köszönetét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a megye egészségügyi intézményei, köztük a gyöngyösi kórház is, úgymond a a Hospinvest-ügy nehézségeit, hátrányait leküzdve, fegyelmezetten viselte a válság időszakát is.

   
  Születésnap. A 175 éves intézmény szülinapi tortáját a kórház legrégebbi dolgozója, dr. Gulyás Zoltán, és legifjabb alkalmazottja, Csikós Ágnes ápolónő vágta fel
  Fotó: Suha Péter

  Horváth László kiemelte: a megyei betegellátó rendszerben 20 milliárd forintos fejlesztés zajlik, ebből 12 milliárd támogatás formájában érkezik.

   

  Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója azt ígérte, a Gyöngyösön tervezett egészségügyi beruházások befejeztével a gyöngyösi nem csak az egyik, hanem a térség legerősebb kórháza lesz, amely XXII. századi színvonalon végzi szolgáltatásit.


  Közösségi funkciók