3 °C

 
 
15/2020.(V.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 27-én rendeletet alkotott A HELYI KITÜNTETÉSEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁNAK RENDJÉRŐL SZÓLÓ 7/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

14/2020.(V.7.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 7-én rendeletet alkotott A PIACOK VESZÉLYHELYZETTEL ÖSSZEFÜGGŐ LÁTOGATÁSI RENDJÉRŐL

13/2020.(IV.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 30-án rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL.

12/2020.(IV.24.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 24-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

11/2020.(IV.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 17-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Bővebben



Negyvenmilliárdos tervet készít Heves megye

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.11.18. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklus Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja keretében Heves megye több mint 41,5 milliárd forint európai uniós forrásban részesül – olvasható a Magyar Közlönyben.

   

  A 41,5 milliárd forintos összeg kizárólag Heves megyében hasznosítható az önkormányzatok, gazdasági szereplők és civil szervezetek javára. A tervezés folyamatát – amely alapján ez a forrás felhasználható – a Heves Megyei Önkormányzat koordinálja. Cél a Heves Megyei Területfejlesztési Program megalkotása, majd az abban foglalt projektek, fejlesztési elképzelések megvalósítása - közölte a Heves Megyei Önkormányzat sajtóreferense.

  A területfejlesztési program elkészítéséhez a Heves Megyei Önkormányzat projektgyűjtést végzett az elmúlt hetekben, valamint közvetlenül kereste meg a megye valamennyi települési önkormányzatát. A gazdasági szféra fejlesztési igényeinek megismerése érdekében a Heves Megyei Önkormányzat több mint 700 gazdasági szereplőnek küldött projektgyűjtő kérdőívet.

  Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke szerint a korábbi évekkel ellentétben most nem az íróasztal mögött fogalmazták meg a fejlesztési elképzeléseket, hanem a projektgyűjtés során összegyűlt valós igényeket szem előtt tartva készítik el azt a programot, amely mentén hasznosul a 41,5 milliárd forint.

  Ebből a forrásból közel 20 milliárd forint Heves megye gazdaságfejlesztési céljait, valamint a munkahelyteremtést szolgálja. Megyénk kistérségei számára több mint 15 milliárd forint áll rendelkezésre, ami a térségi infrastruktúra fejlesztésére, valamint szolgáltatásbővítésre használható. Eger Megyei Jogú Város az integrált városfejlesztési stratégia mentén gazdaságfejlesztésre és településfejlesztésre fordíthat több mint 6 milliárd forintot.


  Közösségi funkciók