3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Tisztítják a füredi parkerdőt

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.11.15. péntek
 
Utoljára módosítva: 2013-11-15 19:57
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az erdészet vezetője szerint fontos tudnivaló, hogy ez egy erdő, és nem park.

   

  A Mátrafüredi parkerdő tulajdonosa és kezelője az önkormányzat, az erdészet csupán végrehajtója az állományápolásnak - mondta el Dudás Béla, az Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészetének vezetője. Mindezt annak kapcsán, hogy megkezdték a parkerdőben a bozótirtást illetve az erdő tisztítását.

  A munka során a cserjeszinten végeztek illetve végeznek tisztítást, különösen a sétányok melletti területekre összpontosítva. A tisztítás fakivágásokkal is jár, ez is része az állományápolásnak, illetve - épp a parkerdő-jelleg miatt - baleset-megelőzési szempontokat is figyelembe vettek akkor, amikor kijelölték a vágásra szánt fákat.

   
  A beteg, vagy balesetveszélyes fáknak menniük kell. A fenyőket el is szállítják, az egyéb hulladékfát viszont ott hagyják, mert az erdőnek szüksége van rá.
  Fotó: Suha Péter

  Mátrafüred, parkerdő

   
  14 kép
  Dátum: 2013-11-15 19:52:00
   

   

  A kitermelést sem a \"normál\" erdőművelésnek megfelelően végzik, nem vonszolják a fákat, hanem eleve darabolva szállítják ki az egyetlen deponálóhelyre.

  - A munkák már tavasszal időszerűek lettek volna, ám az erdő életciklusához igazodva most tűnt célszerűnek elkezdeni. A kirándulókra illetve a közelben lakókra tekintettel hétvégén nem végez munkát az alvállalkozónk - jegyezte meg Dudás Béla, hozzátéve azt is: reményeik szerint az állományápolás révén egy szép elegyes tölgyes alakul ki a mátrafüredi park mögötti területen. Ugyancsak remélik a tisztítástól, hogy a vadak kevesebb bosszúságot okoznak a környéken élőknek.

  Dudás Béla szerint mindezeken túl azzal is hasznára válhat a parkerdőnek az ápolás, hogy a rendezettebb környezet talán kevésbé csábítja szemetelésre az embereket. Úgy a kirándulókat, mint azokat, akik eddig afféle \"zöldhulladék-lerakóként\" tekintettek a parkerdőre.


  Közösségi funkciók