3 °C

 
 
7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

2/2021.(I.22.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 22-én rendeletet alkotott AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS KÖRZETEIRŐL szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Tájékoztató az állatvédelmi hatósági jogkörök gyakorlásáról

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján az állatvédelmi törvényben foglaltak tekintetében a NÉBIH, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró Pest Megyei Kormányhivatal, Megyei Kormányhivatal, a Járási Hivatal, valamint a települési jegyző a kijelölt állatvédelmi hatóság.

Bővebben


Februárban költöznek az idősotthon lakói

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.11.06. szerda
 
Utoljára módosítva: 2013-11-06 14:52
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Februárban költöznek ki az idősek otthonából a lakók, márciusban kezdődhet az átépítés, ami várhatóan 8-9 hónapot vesz majd igénybe.

 

A gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Idősek Bentlakásos Otthona korszerűsítésére 180 millió forintos pályázati támogatást nyert a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK).

Az uniós támogatással megvalósuló beruházás projektindítóján szerdán Faragó László polgármester arról beszélt: bebizonyosodott, hogy a kistérség polgármesterei helyesen döntöttek, amikor a pályázat beadása mellett tették le voksukat.

- A többgenerációs családmodell háttérbe szorulásával egyre több feladat hárul a szociális ellátórendszerre. Ezt felismerték a fenntartó kistérségi társulás polgármesterei is, amikor a felújításról határoztak. A pályázat sikere után örömmel mondhatok köszönetet a döntésért, s jelenthetem be, hogy a beruházás megkezdődhet - mondta Faragó László polgármester.

Maka Piroska, a KHSZK vezetője a felújítás részleteit ismertetve elmondta: a mintegy 180 millió forintos támogatással megvalósuló beruházás során az intézmény fűtési rendszerét leválasztják a kórházéról és korszerűsítik, a villamos hálózatot szintén felújítják, kicserélik a nyílászárókat, nagyobb és komfortosabb közösségi és látogatói tereket alakítanak ki. Mivel az intézmény lakóinak több mint fele fekvőbeteg, kiemelten fontos eleme lesz a beruházásnak a nővérhívó rendszer kiépítése. Ugyancsak régóta vágyott "létesítményként" alakítanak ki egy imaszobát, illetve egy fedett teraszt. Előbbi a hitélet gyakorlását, utóbbi az időjárástól független szabadtéri elfoglaltságokat segíti majd.

- Mindezek a beruházás tartalmi elemei, amelyek a lakók életkörülményeit és a dolgozók munkakörülményeit javítják majd. De legalább ilyen fontosak a "lelki elemek", vagyis az a munka, amellyel igyekszünk a száz lakónkat segíteni abban, hogy ne félelemmel tekintsenek a beruházás, pontosabban az amiatt járó költözködés elé - jegyezte meg az igazgató.

Az otthon száz lakójának februárban kell elhagynia az épületet, a kórház egy üresen álló szárnyában helyezik el őket a beruházás idejére.

Horváth László megyei kormánymegbízott a polgármester gondolatát folytatva azt hangsúlyozta: a hagyományos nagycsaládok "a maga természetességében tudták kezelni" az öregséggel, betegséggel járó élethelyzeteket. A családmodell megváltozása miatt nő az állam szerepvállalásának fontossága, egyúttal felelőssége is.

- Az idős emberek mindennapjai nem a pénz, sokkal inkább a biztonság és a méltóság körül forognak. És az államnak kötelessége, hogy ezt a méltóságot helyreállítsa illetve fenntartsa - vélekedett a kormánymegbízott.

Dr. Réthy Béla alpolgármester a Kistérségi Humán Szoláltató Központ munkáját méltatva azt emelte ki: a KHSZK nem csak az idősekkel, de a fogyatékkal élőkkel, vagy az átmenetileg nehéz helyzetbe került családokkal is példaértékűen foglalkozik. Úgy vélte, ez azt is mutatja, hogy a kistérség, s annak központja, Gyöngyös nyitott és befogadó, s ezek az értékek meghatározó fontosságúak.


Közösségi funkciók