3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Új rutinpálya Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.11.04. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2013-11-05 13:22
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Minden gépjárműkategóriában szolgálhatja a gyakorlati oktatást az új tanpálya.

 

A megyei közlekedési hatósággal együttműködve alakította ki Gyöngyös új gépjárművezetési tanpályáját a K&V Kft. A cég telephelyén mintegy háromezer négyzetméteren alakították ki az új rutinpályát, amely minden gépjárműkategóriában - motorkerékpártól autóbuszig - jól szolgálhatja a leendő sofőrök gyakorlati képzését.

 
Az új rutinpálya mindenben megfelel az európai előírásoknak
Fotó: Suha Péter

A cég vezetője, Varga József elmondta: mivel társaságuk húsz éve "rója az utakat", tisztában vannak a gépjárművezetők képzettségének fontosságával. Ezért is vágtak bele - együttműködve a hatósággal - a rutinpálya kialakításába. A pályát külön szerződések alapján a gyöngyösi képzőhelyek használhatják. Emellett jó szívvel rendelkezésre bocsátják az európai szabványoknak mindenben megfelelő gyöngyösi rutinpályát a legkülönfélébb balesetmegelőzési, közlekedésbiztonsági programok helyszíneként.

 

Boda Ferenc, a Heves megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség Járművezető Vizsgáztatási és Utánképzési Osztály vezetője a tanpálya átadásakor elismerően szólt a K&V befektetett munkájáról, megjegyezve azt is: a cég infrastruktúrája lehetővé teszi, hogy immár vizsgaközpontként is működjön, ahol az elméleti vizsga kivételével minden egyéb vizsgát lehetnek a gépjárművezető-képzésben résztvevők.

Dr. Réthy Béla, Gyöngyös alpolgármestere azt emelte ki: a K&V példája is mutatja, hogy egy a környezetéért felelősséget érző cég miként tudja a saját tevékenységén túlmutatóan is szolgálni a közösség érdekeit.

Új rutinpálya Gyöngyösön

 
12 kép
Dátum: 2013-11-04 16:09:00
 

A protokolláris pályaavatás után a gyakorlat következett, több tanulóvezető is kipróbálta a rutinpálya kínálta lehetőségeket. Jobbra hátra és előre egyaránt, meg persze az "Y" sem maradt ki a repertoárból.


Közösségi funkciók