3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Abasár: felelősök és milliók

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.31. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2013-10-31 19:17
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Horváth László felfüggesztette hivatalából a megyei népegészségügyi szerv vezetőjét.

   

  Kilencven millió forintot kap Abasár a Pálosvörösmart és Mátrafüred közötti ívóvízvezeték kiépítésére, és további 170 millió áll rendelkezésre a szennyezés okainak feltárására - ezt Horváth László megyei kormánymegbízott jelentette be Abasáron.

  Beszélt arról is: az eddigi adatok szerint a probléma régebbi keletű, már korábban is mértek határértéket megközelítő szennyezést, illetve idén májusban már határérték felettit, ám érdemi intézkedés nem történt. Emiatt felelősnek tartja az ügyben a korábbi üzemeltetőt - az abasári önkormányzat cégét -, a jelenlegi üzemeltetőt, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt-t, valamint a megyei népegészségügyi szakigazgatási szervet. Ez utóbbi vezetőjét a kormánymegbízott a vizsgálat befejeztéig felfüggesztette állásából.

  Horváth úgy fogalmazott: az eddigi ismeretek szerint egy nagy kiterjedésű szennyezésről van szó, amely akár más vízbázisokat is elérhet és „ezt meg kell akadályozni”.

  Mint ismert, a kormányhivatal néhány napja közleményben tudatta, hogy soron kívül megvizsgálták az Abasár környéki települések ivóvizét - köztük Gyöngyösét és Gyöngyöshalászét is -, és sehol sem találtak szennyezőanyagokat a vízben.

  Gyöngyös vízbázisa egyébként Gyöngyöshalász és Atkár irányában fekszik, míg Abasár vízbázisa a Sár-hegy térségében található.


  Közösségi funkciók