3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Gyöngyösön is a székely autonómiáért demonstráltak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.28. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2014-05-05 15:09
 
Szerző: GyTV
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A világ sok tájához hasonlóan Gyöngyösön is rendeztek szolidaritási sétát a székely autonómiáért.

 
 
A Nagytemplomtól a Huszár szoborig vonultak a székelység mellett demonstrálók Gyöngyösön
Fotó: Gyöngyösi Városi Televízió

A rendezvény kapcsolódott a székelyek nagy menetéhez, amelyben mintegy százötvenezer demonstráló vonult az erdélyi Bereck és Kökös közötti 55 kilométeren, autonómiát követelve a székelyeknek, illetve tiltakozva a közigazgatási határok Székelyföldet hátrányosan érintő átalakítása ellen.

 

Az Erdélyi Magyarokért Egyesület által szervezett eseményen székely zászlókkal vonultak a résztvevők a Huszár szoborig, hogy így tiltakozzanak a román közigazgatási határok átalakítása ellen, valamint kiálljanak a székelyföldi autonómia mellett.

A rendezvényen több városi vezető is részt vett. Faragó László polgármester - aki maga is tiszteletbeli székely - arról beszélt, hogy néhány évvel ezelőtt még teljesen hihetetlennek tűnt az is, hogy magyar állampolgárok lehetnek az erdélyi magyarok, és ma már itt a lehetőség. Mint mondta, bízni kell, s egyúttal tenni is, hiszen \"az autonómiát azt ingyen nem adják, azt ki kell harcolni, és ezt csak együtt lehet.\"

A rendezvényen erdélyi vendégek is részt vettek. A héjjasfalvi Iszlai Kamill elmondta, hogy Európában számos régió rendelkezik autonómiával, így reméli, hogy a román kormány is hajlandó lesz engedni a székely követelésnek.

A séta végén a demonstrálók elénekelték a székely himnuszt, az Erdélyből érkező vendégek pedig néptánccal búcsúztak a gyöngyösi szimpatizánsoktól.


Közösségi funkciók