3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenGyöngyösön is a székely autonómiáért demonstráltak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.28. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2014-05-05 15:09
 
Szerző: GyTV
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A világ sok tájához hasonlóan Gyöngyösön is rendeztek szolidaritási sétát a székely autonómiáért.

 
 
A Nagytemplomtól a Huszár szoborig vonultak a székelység mellett demonstrálók Gyöngyösön
Fotó: Gyöngyösi Városi Televízió

A rendezvény kapcsolódott a székelyek nagy menetéhez, amelyben mintegy százötvenezer demonstráló vonult az erdélyi Bereck és Kökös közötti 55 kilométeren, autonómiát követelve a székelyeknek, illetve tiltakozva a közigazgatási határok Székelyföldet hátrányosan érintő átalakítása ellen.

 

Az Erdélyi Magyarokért Egyesület által szervezett eseményen székely zászlókkal vonultak a résztvevők a Huszár szoborig, hogy így tiltakozzanak a román közigazgatási határok átalakítása ellen, valamint kiálljanak a székelyföldi autonómia mellett.

A rendezvényen több városi vezető is részt vett. Faragó László polgármester - aki maga is tiszteletbeli székely - arról beszélt, hogy néhány évvel ezelőtt még teljesen hihetetlennek tűnt az is, hogy magyar állampolgárok lehetnek az erdélyi magyarok, és ma már itt a lehetőség. Mint mondta, bízni kell, s egyúttal tenni is, hiszen \"az autonómiát azt ingyen nem adják, azt ki kell harcolni, és ezt csak együtt lehet.\"

A rendezvényen erdélyi vendégek is részt vettek. A héjjasfalvi Iszlai Kamill elmondta, hogy Európában számos régió rendelkezik autonómiával, így reméli, hogy a román kormány is hajlandó lesz engedni a székely követelésnek.

A séta végén a demonstrálók elénekelték a székely himnuszt, az Erdélyből érkező vendégek pedig néptánccal búcsúztak a gyöngyösi szimpatizánsoktól.


Közösségi funkciók