3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Felszállt a fehér füst a műfüves pálya ügyében

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.24. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Hosszas, csaknem kétórás vitát folytatott a gyöngyösi képviselő-testület arról, hogy a város melyik részén és mennyi pénzből épüljön meg a tervezett műfüves sportpálya.

   

  A grémium végül egyhangúlag úgy döntött, hogy nem a Sport úti Sporttelep salakos pályáján, hanem a volt honvédségi laktanya alakuló terén épüljön meg a 105 x 68 méter műfüves pálya. A beruházás megvalósítása érdekében az önkormányzat csatlakozik majd a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjához. Az ehhez szükséges 45 millió forintos önerővel, valamint az opcionális tételekhez szükséges hat millió forinttal a jövő évi költségvetés tervezésekor számolnak.

  A képviselő-testület tagjai egyetértettek abban, hogy a 2014. december 31. után a parkfenntartásra vonatkozó közbeszerzési szerződést tíz éves időtartamra hirdetik meg. A parkfenntartási munkákat Gyöngyös központi belterületére hirdetik majd meg, míg a mátrafüredi terület fenntartására a képviselő-testület öt évre a Városgondozási Zrt.-t bízza meg azzal a feltétellel, hogy a parkfenntartási munkák mindegyikét, vagyis a zöldfelület-fenntartását, a játszóterek üzemeltetését, a padok és szemetesek karbantartását is az önkormányzat tulajdonában lévő cégnek kell ellátnia.

  A november elsején induló téli közmunkaprogramban Gyöngyös 630 közfoglalkoztatottat alkalmazhat, közülük a munkaviszony ideje alatt 513-an vehetnek majd részt különböző képzéseken derült ki a munkaügyi kirendeltség szóbeli tájékoztatásából. Információink szerint a városon kívül az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok is nyújtanak be kérelmet a közfoglalkoztatásra, az előzetes nyilatkozatok alapján a Városgondozási Zrt. 34, a Sportfólió Kft. 15, a Gyöngyösi Városi Televízió 4, a Gyöngyös Városfejlesztő Kft. 50 munkavállalót szeretne foglalkoztatni. A szervezetek közül az Együtt Szebb Jövőért Roma Magyar Egyesület 20, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat 3 embert foglalkoztatna.

  A grémium kötelezettséget vállalt a hosszú távú közfoglalkoztatás feltételeinek biztosítására száz százalékos állami bér- és járulék-támogatás mellett 2013. november 11. és 2014. április 30. közötti időszakban.

  A 490 ember foglalkoztatásához szükséges idei dologi kiadásokra 1,6 millió forintot biztosít a forráshiány terhére.


  Közösségi funkciók