3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

A Kancsendzönga felé néz Kiss Péter padja az elmélkedőparkban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.21. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Kiss Péter, a Kancsendzöngán tavasszal eltűnt gyöngyösi hegymászó tiszteletére állítottak emlékparkot Kékestetőn barátai, családja, ismerősei és tisztelői.

   

  Négy palóc mintával díszített pad, egy emléktáblával ellátott kő, valamint egy tiszafa őrzi a Himalájában nyugvó Kiss Péter emlékét Kékestetőn.

  Elmélkedőhely Kiss Péter tiszteletére

   
  24 kép
  Dátum: 2013-10-21 15:36:00
   

  Klausmann Viktor, a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány vezetője elmondta: örülnének, ha a park sokkal inkább elmélkedőhely, mint emlékhely lenne. Éppen ezért állították fel azt a négy padot, amit a bodonyi népi iparművész Les Gábor készített, palóc mintái pedig Gábor Márton fafaragó munkáját dícsérik.

  - Azért választottuk a park kialakítására Kékestetőt, mert ez volt az egyik kedvenc túrázóhelye Péternek – mondta Klausmann Viktor hozzátéve: szeretnék, ha az emlékezők se virágot, se gyertyát, se koszorút, se szalagot nem vinnének a parkba, mert az nem a múltnak, hanem a jövőnek készült. Azért, hogy mindig emlékezzünk arra a két nagyszerű hegymászóra, akik a Kancsendzöngán maradtak. Aki nemcsak a padon ülve és elmélkedve szeretné tiszteletét kifejezni, attól az alapítvány azt kéri, tegyen egy követ az emléktábla talapzatára. Úgy ahogyan a magas hegyekben ez szokás.

  - A négy pad egyikébe bevésték Kiss Péter és Erőss Zsolt nevét – úgy ahogy azoknak a nevét szoktuk az erdőben fába vésni, akiket szeretünk – hangsúlyozta az alapítvány elnöke. Ezt a padot kelet felé tájolták, pontosan a Kancsendzönga irányába néz.

  A gyöngyösi sportoló édesapja, idősebb Kiss Péter megköszönte mindenkinek a támogatást, aki segített az emlékpark kialakításában, majd azt mondta: az ország legmagasabb pontján lévő \"elmélkedőhely\" igazán méltó fia emlékéhez.


  Közösségi funkciók