3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenIdősek köszöntése: példa, tapasztalat, szeretet és kitartás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.19. szombat
 
Utoljára módosítva: 2014-05-05 15:09
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Városi ünnepségen köszöntötték Gyöngyösön az idősek világnapja alkalmából a nyugdíjasokat. A Mátra Művelődési Központban megtartott rendezvényen immár második alkalommal köszöntöttek olyan házaspárokat, akik ötven, illetve hatvan évvel ezelőtt kötöttek házasságot.

 

Az ünnepelteknek Bozsik István alpolgármester Faragó László polgármester kézjegyével ellátott oklevelet, egy szál virágot, egy üveg városbort, valamint mézeskalács-szívet ajándékozott.

Az alpolgármester egyebek mellett azt hangoztatta: az idősebb generációk példát adnak az ifjabbaknak, s a mai felgyorsult világban egyre inkább felértékelődik az a tudás és tapasztalat, amit az idősek hordoznak és - szerencsés esetben - adnak át a fiatalabbaknak. Ugyancsak fontosnak nevezte azokat az időseket tömörítő közösségeket, amelyek a szabadidő hasznos eltöltésén túl terepet biztosítanak annak is, hogy az idősebbek \"rátaláljanak saját magukra\", megvalósítsák azokat a régi terveiket - akár a művészetekben, akár egyéb területeken -, amelyekre aktív éveikben nem jutott idejük. Ehhez kapcsolódva a Gyöngyösön már évtizedes hagyományokkal bíró Nyuddíjasok Ki Mit Tud?-ját is méltatta Bozsik István.

Kovács József és Bezzeg Rozália ötven éve kötöttek házasságot
Fotó: GyTv

Az 50. házassági évfordulójukat ünneplők közül az idősek napi rendezvényen köszöntötték Czékmány Kálmánt és Sztremen Erzsébetet, Erős Jánost és Rádi Irént, Gyenes Józsefet és Molnár Erikát, Kovács Józsefet és Bezzeg Rozáliát, Molnár Ferencet és Szalai Erzsébetet, Varga Józsefet és Varga Józsefnét, Zázrivecz Lászlót és Petrinyecz Szerént.

A 60. házassági évfordulósok közül ajándékban részesült Bognár Antal és Kovács Ágnes, Nagy István és Fehér Erzsébet, Somogyi Tibor és Iván Mária.

Az ünnepelteket a hagyományokhoz híven örökzöld melódiákkal és egy színdarabbal köszöntötték.


Közösségi funkciók