3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Idősek köszöntése: példa, tapasztalat, szeretet és kitartás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.19. szombat
 
Utoljára módosítva: 2014-05-05 15:09
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Városi ünnepségen köszöntötték Gyöngyösön az idősek világnapja alkalmából a nyugdíjasokat. A Mátra Művelődési Központban megtartott rendezvényen immár második alkalommal köszöntöttek olyan házaspárokat, akik ötven, illetve hatvan évvel ezelőtt kötöttek házasságot.

 

Az ünnepelteknek Bozsik István alpolgármester Faragó László polgármester kézjegyével ellátott oklevelet, egy szál virágot, egy üveg városbort, valamint mézeskalács-szívet ajándékozott.

Az alpolgármester egyebek mellett azt hangoztatta: az idősebb generációk példát adnak az ifjabbaknak, s a mai felgyorsult világban egyre inkább felértékelődik az a tudás és tapasztalat, amit az idősek hordoznak és - szerencsés esetben - adnak át a fiatalabbaknak. Ugyancsak fontosnak nevezte azokat az időseket tömörítő közösségeket, amelyek a szabadidő hasznos eltöltésén túl terepet biztosítanak annak is, hogy az idősebbek \"rátaláljanak saját magukra\", megvalósítsák azokat a régi terveiket - akár a művészetekben, akár egyéb területeken -, amelyekre aktív éveikben nem jutott idejük. Ehhez kapcsolódva a Gyöngyösön már évtizedes hagyományokkal bíró Nyuddíjasok Ki Mit Tud?-ját is méltatta Bozsik István.

Kovács József és Bezzeg Rozália ötven éve kötöttek házasságot
Fotó: GyTv

Az 50. házassági évfordulójukat ünneplők közül az idősek napi rendezvényen köszöntötték Czékmány Kálmánt és Sztremen Erzsébetet, Erős Jánost és Rádi Irént, Gyenes Józsefet és Molnár Erikát, Kovács Józsefet és Bezzeg Rozáliát, Molnár Ferencet és Szalai Erzsébetet, Varga Józsefet és Varga Józsefnét, Zázrivecz Lászlót és Petrinyecz Szerént.

A 60. házassági évfordulósok közül ajándékban részesült Bognár Antal és Kovács Ágnes, Nagy István és Fehér Erzsébet, Somogyi Tibor és Iván Mária.

Az ünnepelteket a hagyományokhoz híven örökzöld melódiákkal és egy színdarabbal köszöntötték.


Közösségi funkciók