3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Egyre gazdagodó barátság - Tíz éves Gyöngyös barátainak köre

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.14. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2013-10-14 15:20
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Tíz éves jubileumát ünnepelte a hét végén Gyöngyös Város Barátainak Köre (GYVBK). A jeles alkalomra több, a városból elszármazott baráti kör tag is hazalátogatott.

 

A jubileumi rendezvény dr. Eperjesi Imre professzor könyvbemutatójával kezdődött. A GYVBK tagja legújabb kötete is szakterületéhez, a borászathoz kötődik, ám most nem tankönyv formájában, hanem a laikusok számára is élvezhető, közérthető formában foglalta össze a házi borászkodás lényegét.

 
Eperjesi Imre (középen) dedikálta is új könyvét a borászat iránt érdeklődőknek, köztük Cserta István hegybírónak (j)
Fotó: Suha Péter

A baráti kör jubileumi közgyűlésén Balázs Ernő, az egyesület elnöke tájékoztatta a jelenlévőket az elmúlt tíz év céljairól és eseményeiről. Kiemelte a GYVBK sport, kultúra és közélet területén végzett fontosabb eredményeit, valamint beszámolt arról, hogy igen sok együttműködő partnerre találtak az elmúlt évek alatt. Jó kapcsolatot ápolnak a kézdivásárhelyi Nők Egyletéve, Szarvas baráti körével, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesülettel, a Máltai Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskolával és a József Attila Szakközépiskolával.

 

A jubileum alkalmat adott arra, hogy a baráti kör tagjai munkáikkal egy kiállítás keretében is bemutatkozhassanak. A tárlat a Vachott Sándor Városi Könyvtárban október végéig látogatható.

 
A fellépők sorát Jakkel Mihály és gyermekei nyitották meg az esti gálaműsoron a Pátzay János Zeneiskolában
Fotó: Suha Péter

Az évforduló alkalmából megrendezett ünnepnapot zenés gálaest zárta, ahol a baráti kör Gyöngyösön élő és a városból elszármazott művészei is felléptek.

 

Az est vendégeit dr. Réthy Béla alpolgármester köszöntötte, aki kiemelte: büszkék lehetünk a születésnapját ünneplő baráti körre, hiszen bebizonyították, hogy akarattal, hittel, összefogással olyan dolgokra is képes lehet egy közösség, ami sokszor egy szabályokhoz kötött szervezet is csak nehezen tudna megvalósítani.

Balázs Ernő a jubileumi napot összegezve elmondta: elégedettek a baráti kör és munkája iránt tanúsított érdeklődéssel, hiszen az évforduló megünneplése újabb tagokat is hozott a közösségnek.


Közösségi funkciók