3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Épülnek a hidak Sástón, készül a turisztikai központ

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.08. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Kezdetét vette Sástón az ökoturisztikai beruházás, melyet Gyöngyös önkormányzata finanszíroz.

   

  Megújultak a tó fölötti hidak. A három híd műszaki átadása-átvétele október 11-én, pénteken megtörténik. A hidakat birtokba is vehetik a gyalogosok, hiszen a kilátót és a tó túloldalát csak a hidakon keresztül lehet majd megközelíteni, mert felújítás miatt lezárják a tó mögötti sétányt.

  Folyamatosan zajlik a kilátó felújítása is: pótolják a merevítő lemezeket, majd ahol szükséges, lefestik.

  Elkezdődött a központi nyilvános illemhely átalakítása is, a külső parkoló területén megkezdődtek a bontások és a csatornavezetékek lefektetése, valamint elkészültek a vízgyűjtő csapadékvíz-aknák. Mindemellett az elektromos kábeleket a burkolat alá helyezték. A parkoló területén készülnek már az ágyazatok és a szegélykövezések.

  Sástón épül majd egy központi turisztikai épület, aminek az alapozási munkái már elkészültek.

  A későbbiekben felújítják a tó környéki közlekedési területeket, a Sástó környékén lévő parkolót, a gyalogos utakat, kialakítanak egy új tanösvényt, a tó kemping felőli oldalán egy burkolt, akadálymentesített sétányt, valamint a réten egy erdei játszótér is épül. A 24-es számú főúttól a turisztikai központig díszburkolat borítja majd a járdát.

  A tanösvény kialakításának engedélyezése az erdészeti hatóságnál már folyamatban van.

  Az ország legmagasabban fekvő tavának revitalizálására csaknem 300 millió forintos támogatást nyert pályázaton Gyöngyös önkormányzata.


  Közösségi funkciók