3 °C

 
 
Levendulakert a lakóotthon udvarán

Háromszáz tő levendulát ültettek el önkéntesek segítségével a gyöngyösi Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány által alapított, fogyatékkal élők lakóotthonának udvarán.

Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban

Gyöngyös Város Képviselő-testülete - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - a 66/2019. (II.28.) önkormányzati határozatában a Polgármesteri Hivatalban 2019. július 15. napjától 2019. július 26. napjáig nyári igazgatási szünetet rendelt el.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. július 11-én, csütörtökön, eső esetén július 12-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Látványterven mutatják be, hogy néz majd ki a szabadtéri színpad

Jövő héten kezdődik a Főtéri Nyári Esték programsorozata Gyöngyösön. A szabadtéri színpad építése jó ütemben halad, és látványterven már a végleges állapotot is láthatjuk.

Szeptemberre elkészülhet a Fecske Úti Óvoda konyhafelújítása

A Fecske Úti Tagóvoda konyhafelújításával kapcsolatos döntést is hozott a gyöngyösi képviselő-testület júliusi, rendkívüli ülésén. A grémium útfelújításokról is határozott.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Épülnek a hidak Sástón, készül a turisztikai központ

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.08. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Kezdetét vette Sástón az ökoturisztikai beruházás, melyet Gyöngyös önkormányzata finanszíroz.

   

  Megújultak a tó fölötti hidak. A három híd műszaki átadása-átvétele október 11-én, pénteken megtörténik. A hidakat birtokba is vehetik a gyalogosok, hiszen a kilátót és a tó túloldalát csak a hidakon keresztül lehet majd megközelíteni, mert felújítás miatt lezárják a tó mögötti sétányt.

  Folyamatosan zajlik a kilátó felújítása is: pótolják a merevítő lemezeket, majd ahol szükséges, lefestik.

  Elkezdődött a központi nyilvános illemhely átalakítása is, a külső parkoló területén megkezdődtek a bontások és a csatornavezetékek lefektetése, valamint elkészültek a vízgyűjtő csapadékvíz-aknák. Mindemellett az elektromos kábeleket a burkolat alá helyezték. A parkoló területén készülnek már az ágyazatok és a szegélykövezések.

  Sástón épül majd egy központi turisztikai épület, aminek az alapozási munkái már elkészültek.

  A későbbiekben felújítják a tó környéki közlekedési területeket, a Sástó környékén lévő parkolót, a gyalogos utakat, kialakítanak egy új tanösvényt, a tó kemping felőli oldalán egy burkolt, akadálymentesített sétányt, valamint a réten egy erdei játszótér is épül. A 24-es számú főúttól a turisztikai központig díszburkolat borítja majd a járdát.

  A tanösvény kialakításának engedélyezése az erdészeti hatóságnál már folyamatban van.

  Az ország legmagasabban fekvő tavának revitalizálására csaknem 300 millió forintos támogatást nyert pályázaton Gyöngyös önkormányzata.


  Közösségi funkciók