3 °C

 
 
Átvették megbízóleveleiket a képviselők és a polgármester

A városháza dísztermében hétfőn átvették megbízóleveleiket a választás nyertesei.

Új gépjárművel a fogyatékosok esélyegyenlőségéért

Új járművet szerzett be Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása a fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek szállítását végző támogató szolgálat számára.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. október 17-én, csütörtökön, eső esetén október 18-án, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Érseki áldás az új toronysisakokra

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Dr. Ternyák Csaba egri érsek a Szent Bertalan-templom új toronysisakjait hétfő délután.

A szavaztok mintegy 47 százalékával a várost eddig is vezető Hiesz György nyerte a vasárnapi polgármester-választást Gyöngyösön. A képviselő-testületben az ellenzéki összefogás jelöltjei kerültek többségbe.

Bővebben
31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

28/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Épülnek a hidak Sástón, készül a turisztikai központ

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.08. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Kezdetét vette Sástón az ökoturisztikai beruházás, melyet Gyöngyös önkormányzata finanszíroz.

   

  Megújultak a tó fölötti hidak. A három híd műszaki átadása-átvétele október 11-én, pénteken megtörténik. A hidakat birtokba is vehetik a gyalogosok, hiszen a kilátót és a tó túloldalát csak a hidakon keresztül lehet majd megközelíteni, mert felújítás miatt lezárják a tó mögötti sétányt.

  Folyamatosan zajlik a kilátó felújítása is: pótolják a merevítő lemezeket, majd ahol szükséges, lefestik.

  Elkezdődött a központi nyilvános illemhely átalakítása is, a külső parkoló területén megkezdődtek a bontások és a csatornavezetékek lefektetése, valamint elkészültek a vízgyűjtő csapadékvíz-aknák. Mindemellett az elektromos kábeleket a burkolat alá helyezték. A parkoló területén készülnek már az ágyazatok és a szegélykövezések.

  Sástón épül majd egy központi turisztikai épület, aminek az alapozási munkái már elkészültek.

  A későbbiekben felújítják a tó környéki közlekedési területeket, a Sástó környékén lévő parkolót, a gyalogos utakat, kialakítanak egy új tanösvényt, a tó kemping felőli oldalán egy burkolt, akadálymentesített sétányt, valamint a réten egy erdei játszótér is épül. A 24-es számú főúttól a turisztikai központig díszburkolat borítja majd a járdát.

  A tanösvény kialakításának engedélyezése az erdészeti hatóságnál már folyamatban van.

  Az ország legmagasabban fekvő tavának revitalizálására csaknem 300 millió forintos támogatást nyert pályázaton Gyöngyös önkormányzata.


  Közösségi funkciók