3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Jogszabály-módosítást javasol a Bosch

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.07. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2013-10-07 15:49
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Robert Bosch Elektronika Kft. adott otthont a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Heves Megyei Vállalkozói Napok programsorozatának Hatvanban.

   

  A hatvani Bosch gyár és az Iparkamara szoros stratégiai együttműködése nem új keletű, évek óta szerveznek közös, a térség pályaorientációs törekvésekeit támogató programokat valamint a régiót érintő kutatásokban és felmérésekben is támogatják egymás munkáját. Az október 4-én megrendezett szakmai nap fontos momentumának számított az a kerekasztal beszélgetés, mely a megváltozott munkaképességű munkavállalók primer munkaerőpiacon történő tartós foglalkoztatásának témáját járta körül - közölte dr. Ficzere Ferenc, a Bosch csoport kommunikációs igazgatója.

  A Bosch által kezdeményezett és az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárságával elindult együttműködés azt célozza, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását jogszabályi módosításokkal átláthatóbbá, ösztönzőbbé és könnyebbé tegyék a munkaadók számára is.

  Volker Schilling gyárigazgató a kerekasztal beszélgetésen hangsúlyozta: „Az autóipari ágazatban nagyon fontos a rugalmasság, hiszen elengedhetetlen a megrendelések és a termelés időszakos ingadozására jellemző szempontok figyelembevétele is. A jelenlegi rendszer azonban erősen korlátozza a vállalat mozgásterét abban az esetben, amennyiben flexibilisen kíván munkaerőt foglalkoztatni, ugyanis az ilyen rendszerben alkalmazott munkaerőt a jelenlegi szabályozás nem ismeri el, így a cégek nem érdekeltek abban, hogy aktívan keressék ezt a munkavállalói réteget a munkaerőpiacon.”

  Soltész Miklós kiemelte a nagyvállalatok kitüntetett szerepét abban, hogy felhívják a figyelmet a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására. „

  - Közös célunk és érdekünk, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatása induljon el Magyarországon, melyhez igyekszünk képzési, - forrás és szakmai támogatást is nyújtani. Ehhez szükség van arra a szemléletváltó gondolkodásra is, mely szerint a munka világába történő visszavezetés során nem az elveszett értékekre, hanem a meglévő képességekre koncentrálunk -– tette hozzá az államtitkár.


  Közösségi funkciók