3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Jogszabály-módosítást javasol a Bosch

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.07. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2013-10-07 15:49
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Robert Bosch Elektronika Kft. adott otthont a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Heves Megyei Vállalkozói Napok programsorozatának Hatvanban.

   

  A hatvani Bosch gyár és az Iparkamara szoros stratégiai együttműködése nem új keletű, évek óta szerveznek közös, a térség pályaorientációs törekvésekeit támogató programokat valamint a régiót érintő kutatásokban és felmérésekben is támogatják egymás munkáját. Az október 4-én megrendezett szakmai nap fontos momentumának számított az a kerekasztal beszélgetés, mely a megváltozott munkaképességű munkavállalók primer munkaerőpiacon történő tartós foglalkoztatásának témáját járta körül - közölte dr. Ficzere Ferenc, a Bosch csoport kommunikációs igazgatója.

  A Bosch által kezdeményezett és az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárságával elindult együttműködés azt célozza, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását jogszabályi módosításokkal átláthatóbbá, ösztönzőbbé és könnyebbé tegyék a munkaadók számára is.

  Volker Schilling gyárigazgató a kerekasztal beszélgetésen hangsúlyozta: „Az autóipari ágazatban nagyon fontos a rugalmasság, hiszen elengedhetetlen a megrendelések és a termelés időszakos ingadozására jellemző szempontok figyelembevétele is. A jelenlegi rendszer azonban erősen korlátozza a vállalat mozgásterét abban az esetben, amennyiben flexibilisen kíván munkaerőt foglalkoztatni, ugyanis az ilyen rendszerben alkalmazott munkaerőt a jelenlegi szabályozás nem ismeri el, így a cégek nem érdekeltek abban, hogy aktívan keressék ezt a munkavállalói réteget a munkaerőpiacon.”

  Soltész Miklós kiemelte a nagyvállalatok kitüntetett szerepét abban, hogy felhívják a figyelmet a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására. „

  - Közös célunk és érdekünk, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatása induljon el Magyarországon, melyhez igyekszünk képzési, - forrás és szakmai támogatást is nyújtani. Ehhez szükség van arra a szemléletváltó gondolkodásra is, mely szerint a munka világába történő visszavezetés során nem az elveszett értékekre, hanem a meglévő képességekre koncentrálunk -– tette hozzá az államtitkár.


  Közösségi funkciók