3 °C

 
 
1/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. január 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Közmeghallgatást tart a ruszin önkormányzat

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 11-én, kedden 10:00 - 12:00 óráig közmeghallgatást tart.

Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

BővebbenJogszabály-módosítást javasol a Bosch

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.07. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2013-10-07 15:49
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Robert Bosch Elektronika Kft. adott otthont a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Heves Megyei Vállalkozói Napok programsorozatának Hatvanban.

   

  A hatvani Bosch gyár és az Iparkamara szoros stratégiai együttműködése nem új keletű, évek óta szerveznek közös, a térség pályaorientációs törekvésekeit támogató programokat valamint a régiót érintő kutatásokban és felmérésekben is támogatják egymás munkáját. Az október 4-én megrendezett szakmai nap fontos momentumának számított az a kerekasztal beszélgetés, mely a megváltozott munkaképességű munkavállalók primer munkaerőpiacon történő tartós foglalkoztatásának témáját járta körül - közölte dr. Ficzere Ferenc, a Bosch csoport kommunikációs igazgatója.

  A Bosch által kezdeményezett és az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárságával elindult együttműködés azt célozza, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását jogszabályi módosításokkal átláthatóbbá, ösztönzőbbé és könnyebbé tegyék a munkaadók számára is.

  Volker Schilling gyárigazgató a kerekasztal beszélgetésen hangsúlyozta: „Az autóipari ágazatban nagyon fontos a rugalmasság, hiszen elengedhetetlen a megrendelések és a termelés időszakos ingadozására jellemző szempontok figyelembevétele is. A jelenlegi rendszer azonban erősen korlátozza a vállalat mozgásterét abban az esetben, amennyiben flexibilisen kíván munkaerőt foglalkoztatni, ugyanis az ilyen rendszerben alkalmazott munkaerőt a jelenlegi szabályozás nem ismeri el, így a cégek nem érdekeltek abban, hogy aktívan keressék ezt a munkavállalói réteget a munkaerőpiacon.”

  Soltész Miklós kiemelte a nagyvállalatok kitüntetett szerepét abban, hogy felhívják a figyelmet a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására. „

  - Közös célunk és érdekünk, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatása induljon el Magyarországon, melyhez igyekszünk képzési, - forrás és szakmai támogatást is nyújtani. Ehhez szükség van arra a szemléletváltó gondolkodásra is, mely szerint a munka világába történő visszavezetés során nem az elveszett értékekre, hanem a meglévő képességekre koncentrálunk -– tette hozzá az államtitkár.


  Közösségi funkciók