3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben

Kutyulók és testvérek - a szüret második napja

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.29. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2014-05-05 15:08
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Szombaton a Kutyulók nevű társaság nyerte a szüreti gulyásfőzőversenyt. Vasárnap délelőtt a lengyel testvérvárossal ünnepelt Gyöngyös.

 

Közel negyven csapat vett részt Gyöngyösön a Szüreti Napok alkalmából megrendezett gulyásfőző versenyen. A családok, baráti társaságok feladat az volt, hogy minél finomabban készítsék el a szüret hagyományos ételét.

Benke Laci bácsi és Nagy Zoltán mesterszakács értékelése alapján első helyen a Kutyulók nevű csapat végzett, a másodikok a Gyöngyösi Városi televízió munkatársai lettek, míg harmadik helyen a Városi Nyugdíjas Klub zárta az ízes versenyt.

Gulyás és rock - szüreti napok

 
60 kép
Dátum: 2013-09-29 12:54:00
 

Szüreti főzőverseny végeredmény

Díj csapat neve
I. KUPA KUTYULÓK (KISMÁRTON ATTILA)
II. KUPA Gyöngyösi Városi Televízió
III.KUPA Városi Nyugdíjasklub
A Magyar Fehér Asztal Lovagrend díjai:
ARANY ÉREM I. NÉPI DZSADZSA; II. DÜNDŐ FAMILY
EZÜST ÉREM I. JOBBIK GYÖNGYÖS; II.EGY HÚRON PENDÜLÜNK
BRONZ ÉREM I. MÁTRAI BORBARÁT EGYESÜLET; II.BEBASCSI BRIGÁD
CHEF MESTER KUPA DIÓ RÁDIÓ
Különdíjak
POROSZLÓ ÖKO CENTRUM különdíj BARDÓCZY TAMÁS ÉS CSAPATA
Székelyföld Gyöngyszemei különdíj AFS MAGYARORSZÁG
CIB különdíj MENŐ MANÓ EGYESÜLET
Legfiatalabb szakács különdíj (Gyöngyös-Mátra TDM felajánlás) MMSZ KÁROLY RÓBERT SZKI

A zsűri többségében elégedett volt a művekkel, de nem hagyták szó nélkül, hogy sokszor gulyásba nem illő fűszerrel is találkoztak a levesben.

- Sokszor az érzem, hogy a emberek túl akarnak tenni gasztronómiai tehetségükön: vagy túlfűszerezték a gulyást, vagy pedig olyan hozzávalót használtak, ami egyáltalán nem illett az ételhez – összegezte tapasztalatait Benke Laci bácsi, aki szerint sem a majoranna, sem az oregáno, sem a borsikafű, de még a csombor se való a gulyásba.

- Aki ezek közül bármit is belefőzött a levesbe, ne azt mondja, hogy gulyást főzött, hanem valamit, amit az anyósa így szeret... -vélekedett Laci bácsi hozzátéve: a gulyás nem attól lesz magyaros, hogy négyszer százat úszik a zsírban, s nem is attól, hogy olyan csípűs, hogy az ember nem tud leülni tőle.

A főzőverseny győztes csapata a fakanálon, az oklevélen és a kupán kívül egy hordó pálinkát is kapott, amit Kovászna megye képviselői ajánlottak fel.

A szombat este folytatásaként Polyák Lilla és Homonnay Zsolt, majd a Dr.Rock együttes szórakoztatta a közönséget.

Magyar-Lengyel két jóbarát

A szüreti napokra Gyöngyösre érkezett a lengyelországi testvérváros, Sanok küldöttsége is. A találkozás alkalmat adott arra, hogy a tíz éve tartó - is kiválóan működő - kapcsolatot megünnepeljék a városháza dísztermében.

Magyar - Lengyel két jó barát

 
19 kép
Dátum: 2013-09-29 12:47:00
 

A lengyel delegációt vasárnap délelőtt hivatalosan is fogadta Faragó László polgármester, aki örömét és a kapcsolat folytatásának reményét fejezte ki, miután bemutatta a vendégeknek a várost.

Wojciech Blecharczyk, Sanok polgármestere megköszönte a testvérvárosként eltöltött tíz évet, és felidézte azokat az eseményeket, közös programokat, melyeket egyre szorosabbá fűzték a gyöngyösiek és a sanokiak barátságát. A polgármester elmondta: a Gyöngyösi Ipari Park Fejlesztő Kft. ügyvezetőjével eredményes tárgyaláson vannak túl, és bízik abban, hogy egy új befektető révén gyarapodhat majd Sanok ipara.

A lengyelek szeretetük jeléül a Sanoki Baráti Társaság Sanoki Gergelyről elnevezett kitüntetését adományozta Faragó László polgármesternek és Hiesz Györgynek, a lengyel kapcsolatokat útjára indító egykori városvezetőnek. Emlékplakettel ismerték el Pyrkoszné Bamberg Sarolta, Rákóczi Jánosné, Bálint Sándor és családja, valamint Jancsó Annamária munkáját, amit gyöngyösiként a lengyel-magyar barátság érdekében végeztek.

A hivatalos ceremónia zárásaként a Fő téren lévő Testvérvárosok kútjánál egy csoportkép is készült a jubileumot ünneplőkről.


Közösségi funkciók