3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenKutyulók és testvérek - a szüret második napja

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.29. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2014-05-05 15:08
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Szombaton a Kutyulók nevű társaság nyerte a szüreti gulyásfőzőversenyt. Vasárnap délelőtt a lengyel testvérvárossal ünnepelt Gyöngyös.

 

Közel negyven csapat vett részt Gyöngyösön a Szüreti Napok alkalmából megrendezett gulyásfőző versenyen. A családok, baráti társaságok feladat az volt, hogy minél finomabban készítsék el a szüret hagyományos ételét.

Benke Laci bácsi és Nagy Zoltán mesterszakács értékelése alapján első helyen a Kutyulók nevű csapat végzett, a másodikok a Gyöngyösi Városi televízió munkatársai lettek, míg harmadik helyen a Városi Nyugdíjas Klub zárta az ízes versenyt.

Gulyás és rock - szüreti napok

 
60 kép
Dátum: 2013-09-29 12:54:00
 

Szüreti főzőverseny végeredmény

Díj csapat neve
I. KUPA KUTYULÓK (KISMÁRTON ATTILA)
II. KUPA Gyöngyösi Városi Televízió
III.KUPA Városi Nyugdíjasklub
A Magyar Fehér Asztal Lovagrend díjai:
ARANY ÉREM I. NÉPI DZSADZSA; II. DÜNDŐ FAMILY
EZÜST ÉREM I. JOBBIK GYÖNGYÖS; II.EGY HÚRON PENDÜLÜNK
BRONZ ÉREM I. MÁTRAI BORBARÁT EGYESÜLET; II.BEBASCSI BRIGÁD
CHEF MESTER KUPA DIÓ RÁDIÓ
Különdíjak
POROSZLÓ ÖKO CENTRUM különdíj BARDÓCZY TAMÁS ÉS CSAPATA
Székelyföld Gyöngyszemei különdíj AFS MAGYARORSZÁG
CIB különdíj MENŐ MANÓ EGYESÜLET
Legfiatalabb szakács különdíj (Gyöngyös-Mátra TDM felajánlás) MMSZ KÁROLY RÓBERT SZKI

A zsűri többségében elégedett volt a művekkel, de nem hagyták szó nélkül, hogy sokszor gulyásba nem illő fűszerrel is találkoztak a levesben.

- Sokszor az érzem, hogy a emberek túl akarnak tenni gasztronómiai tehetségükön: vagy túlfűszerezték a gulyást, vagy pedig olyan hozzávalót használtak, ami egyáltalán nem illett az ételhez – összegezte tapasztalatait Benke Laci bácsi, aki szerint sem a majoranna, sem az oregáno, sem a borsikafű, de még a csombor se való a gulyásba.

- Aki ezek közül bármit is belefőzött a levesbe, ne azt mondja, hogy gulyást főzött, hanem valamit, amit az anyósa így szeret... -vélekedett Laci bácsi hozzátéve: a gulyás nem attól lesz magyaros, hogy négyszer százat úszik a zsírban, s nem is attól, hogy olyan csípűs, hogy az ember nem tud leülni tőle.

A főzőverseny győztes csapata a fakanálon, az oklevélen és a kupán kívül egy hordó pálinkát is kapott, amit Kovászna megye képviselői ajánlottak fel.

A szombat este folytatásaként Polyák Lilla és Homonnay Zsolt, majd a Dr.Rock együttes szórakoztatta a közönséget.

Magyar-Lengyel két jóbarát

A szüreti napokra Gyöngyösre érkezett a lengyelországi testvérváros, Sanok küldöttsége is. A találkozás alkalmat adott arra, hogy a tíz éve tartó - is kiválóan működő - kapcsolatot megünnepeljék a városháza dísztermében.

Magyar - Lengyel két jó barát

 
19 kép
Dátum: 2013-09-29 12:47:00
 

A lengyel delegációt vasárnap délelőtt hivatalosan is fogadta Faragó László polgármester, aki örömét és a kapcsolat folytatásának reményét fejezte ki, miután bemutatta a vendégeknek a várost.

Wojciech Blecharczyk, Sanok polgármestere megköszönte a testvérvárosként eltöltött tíz évet, és felidézte azokat az eseményeket, közös programokat, melyeket egyre szorosabbá fűzték a gyöngyösiek és a sanokiak barátságát. A polgármester elmondta: a Gyöngyösi Ipari Park Fejlesztő Kft. ügyvezetőjével eredményes tárgyaláson vannak túl, és bízik abban, hogy egy új befektető révén gyarapodhat majd Sanok ipara.

A lengyelek szeretetük jeléül a Sanoki Baráti Társaság Sanoki Gergelyről elnevezett kitüntetését adományozta Faragó László polgármesternek és Hiesz Györgynek, a lengyel kapcsolatokat útjára indító egykori városvezetőnek. Emlékplakettel ismerték el Pyrkoszné Bamberg Sarolta, Rákóczi Jánosné, Bálint Sándor és családja, valamint Jancsó Annamária munkáját, amit gyöngyösiként a lengyel-magyar barátság érdekében végeztek.

A hivatalos ceremónia zárásaként a Fő téren lévő Testvérvárosok kútjánál egy csoportkép is készült a jubileumot ünneplőkről.


Közösségi funkciók