3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Menningeni vendégek Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.25. szerda
 
Utoljára módosítva: 2014-05-05 15:07
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Immár 22 éve ápol baráti kapcsolatot a Gyöngyösi Kolping Család Egyesület a menningeni Kolping szervezettel. A német vendégek néhány napra Gyöngyösre látogattak, ebből az alkalomból a városházán fogadta őket dr. Réthy Béla alpolgármester.

 

A városvezető köszöntötte a vendégeket, majd megköszönte azt a támogatást, amit a menningeniek a gyöngyösi Kolping családnak nyújtanak évek óta.

- Az önkormányzatnak is fontos a Kopling mozgalom, de nem csak azért, mert iskolát működtet, hanem azért is, mert olyan találkozási pont a városban, ahol együtt lehetnek azok a hasonló gondolkodású emberek, akiknek fontos a hit –- fogalmazott az alpolgármester hozzátéve: az új Kolping vezetéssel jó kapcsolatot ápol az önkormányzat, amely igyekszik segíteni is a közösséget.

 
László Ferenc (j) kalauzolta és dr. Réthy Béla fogadta a városházán a németországi vendégeket. A kapcsolat régi és jó.
Fotó: Suha Péter

Dr. Réthy Béla a találkozón tolmácsolta Faragó László polgármester üzenetét, miszerint örömmel vennék, ha Németországból Menningen városát is Gyöngyös testvérvárosai között tudhatnák. A vendégek azt ígérték, megteszik a szükséges lépéseket az ügy érdekében, ám ígérni nem ígértek semmit, mondván, hogy már kilenc testvértelepülésük van, ez pedig kötelezettségekkel jár, hiszen szeretnék mindegyiket ápolni, élővé tenni.

 

Közösségi funkciók