3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenMenningeni vendégek Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.25. szerda
 
Utoljára módosítva: 2014-05-05 15:07
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Immár 22 éve ápol baráti kapcsolatot a Gyöngyösi Kolping Család Egyesület a menningeni Kolping szervezettel. A német vendégek néhány napra Gyöngyösre látogattak, ebből az alkalomból a városházán fogadta őket dr. Réthy Béla alpolgármester.

 

A városvezető köszöntötte a vendégeket, majd megköszönte azt a támogatást, amit a menningeniek a gyöngyösi Kolping családnak nyújtanak évek óta.

- Az önkormányzatnak is fontos a Kopling mozgalom, de nem csak azért, mert iskolát működtet, hanem azért is, mert olyan találkozási pont a városban, ahol együtt lehetnek azok a hasonló gondolkodású emberek, akiknek fontos a hit –- fogalmazott az alpolgármester hozzátéve: az új Kolping vezetéssel jó kapcsolatot ápol az önkormányzat, amely igyekszik segíteni is a közösséget.

 
László Ferenc (j) kalauzolta és dr. Réthy Béla fogadta a városházán a németországi vendégeket. A kapcsolat régi és jó.
Fotó: Suha Péter

Dr. Réthy Béla a találkozón tolmácsolta Faragó László polgármester üzenetét, miszerint örömmel vennék, ha Németországból Menningen városát is Gyöngyös testvérvárosai között tudhatnák. A vendégek azt ígérték, megteszik a szükséges lépéseket az ügy érdekében, ám ígérni nem ígértek semmit, mondván, hogy már kilenc testvértelepülésük van, ez pedig kötelezettségekkel jár, hiszen szeretnék mindegyiket ápolni, élővé tenni.

 

Közösségi funkciók