3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Digitális átállás a városi tévében is

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.24. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Szeptember 24-én a Gyöngyösi Városi Televízió az analóg földfelszíni sugárzásról áttért a digitális földfelszíni sugárzásra.

   

  Szeptember 24-én a Gyöngyösi Városi Televízióban (GYTV) is megtörtént a digitális átállás. Az eddigi hagyományos, analóg sugárzást felváltotta a digitális műsorszórás.

   
  Átkapcsoltunk. Rostás Ákos ügyvezető igazgató a jelképes kapcsolóval jelezte: immár az analóg sugárzást felváltotta a digitális.
  Fotó: Suha Péter

  Rostás Ákos, a városi televízió ügyvezető igazgatója elmondta: az átállás nem csak a cég, hanem a tévénézők életében is jelentős változást hoz, hiszen a korábbinál sokkal jobb képminőségben nézhetik a GYTV adásait.

   

  Dombi István, az átállás műszaki feltételeit biztosító cég kivitelezője hangsúlyozta: a GYTV csaknem két évvel ezelőtt elkezdte a felkészülést a digitális földfelszíni műsorszórásra. A televízió egyebek között pályázati támogatások révén újította meg eszközparkját, hogy megfeleljen az új technológiának.

  A napokban a helyi televíziók kétharmadánál megtörténik az átállás. Tapasztalatok szerint ez a változás nem csak jobb képminőséget ad, hanem a korábbiakhoz képest még több nézőhöz jut majd el a tévéadás – tette hozzá Dombi István.

  Végezetül Rostás Ákos elmondta azt is: a műsorszórás-váltással nem ért véget a GYTV-ben a korszerűsítés, ugyanis a társaság újabb pályázati sikert könyvelhet el. A támogatásként kapott több mint 30 millió forintból az adás lebonyolításához szükséges eszközöket, egyebek között a képvágót, a monitorfalat és a stúdiókamerákat cserélik majd ki. A beruházás fél éven belül megtörténik.

  Az ügyvezető kiemelte: a pályázathoz szükséges önerőt Gyöngyös önkormányzata biztosította.


  Közösségi funkciók