3 °C

 
 
Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Több mint hétszáz labdát kapnak az óvodák

Gyöngyös mind a kilenc óvodája csaknem 80 új labdát kap még az év elején, a kormány által kezdeményezett "Ovis labdaprogram" jóvoltából.

Új eszközök a kórházban

"A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása" elnevezésű EFOP- 2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történt meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenDigitális átállás a városi tévében is

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.24. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Szeptember 24-én a Gyöngyösi Városi Televízió az analóg földfelszíni sugárzásról áttért a digitális földfelszíni sugárzásra.

   

  Szeptember 24-én a Gyöngyösi Városi Televízióban (GYTV) is megtörtént a digitális átállás. Az eddigi hagyományos, analóg sugárzást felváltotta a digitális műsorszórás.

   
  Átkapcsoltunk. Rostás Ákos ügyvezető igazgató a jelképes kapcsolóval jelezte: immár az analóg sugárzást felváltotta a digitális.
  Fotó: Suha Péter

  Rostás Ákos, a városi televízió ügyvezető igazgatója elmondta: az átállás nem csak a cég, hanem a tévénézők életében is jelentős változást hoz, hiszen a korábbinál sokkal jobb képminőségben nézhetik a GYTV adásait.

   

  Dombi István, az átállás műszaki feltételeit biztosító cég kivitelezője hangsúlyozta: a GYTV csaknem két évvel ezelőtt elkezdte a felkészülést a digitális földfelszíni műsorszórásra. A televízió egyebek között pályázati támogatások révén újította meg eszközparkját, hogy megfeleljen az új technológiának.

  A napokban a helyi televíziók kétharmadánál megtörténik az átállás. Tapasztalatok szerint ez a változás nem csak jobb képminőséget ad, hanem a korábbiakhoz képest még több nézőhöz jut majd el a tévéadás – tette hozzá Dombi István.

  Végezetül Rostás Ákos elmondta azt is: a műsorszórás-váltással nem ért véget a GYTV-ben a korszerűsítés, ugyanis a társaság újabb pályázati sikert könyvelhet el. A támogatásként kapott több mint 30 millió forintból az adás lebonyolításához szükséges eszközöket, egyebek között a képvágót, a monitorfalat és a stúdiókamerákat cserélik majd ki. A beruházás fél éven belül megtörténik.

  Az ügyvezető kiemelte: a pályázathoz szükséges önerőt Gyöngyös önkormányzata biztosította.


  Közösségi funkciók