3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Digitális átállás a városi tévében is

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.24. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Szeptember 24-én a Gyöngyösi Városi Televízió az analóg földfelszíni sugárzásról áttért a digitális földfelszíni sugárzásra.

   

  Szeptember 24-én a Gyöngyösi Városi Televízióban (GYTV) is megtörtént a digitális átállás. Az eddigi hagyományos, analóg sugárzást felváltotta a digitális műsorszórás.

   
  Átkapcsoltunk. Rostás Ákos ügyvezető igazgató a jelképes kapcsolóval jelezte: immár az analóg sugárzást felváltotta a digitális.
  Fotó: Suha Péter

  Rostás Ákos, a városi televízió ügyvezető igazgatója elmondta: az átállás nem csak a cég, hanem a tévénézők életében is jelentős változást hoz, hiszen a korábbinál sokkal jobb képminőségben nézhetik a GYTV adásait.

   

  Dombi István, az átállás műszaki feltételeit biztosító cég kivitelezője hangsúlyozta: a GYTV csaknem két évvel ezelőtt elkezdte a felkészülést a digitális földfelszíni műsorszórásra. A televízió egyebek között pályázati támogatások révén újította meg eszközparkját, hogy megfeleljen az új technológiának.

  A napokban a helyi televíziók kétharmadánál megtörténik az átállás. Tapasztalatok szerint ez a változás nem csak jobb képminőséget ad, hanem a korábbiakhoz képest még több nézőhöz jut majd el a tévéadás – tette hozzá Dombi István.

  Végezetül Rostás Ákos elmondta azt is: a műsorszórás-váltással nem ért véget a GYTV-ben a korszerűsítés, ugyanis a társaság újabb pályázati sikert könyvelhet el. A támogatásként kapott több mint 30 millió forintból az adás lebonyolításához szükséges eszközöket, egyebek között a képvágót, a monitorfalat és a stúdiókamerákat cserélik majd ki. A beruházás fél éven belül megtörténik.

  Az ügyvezető kiemelte: a pályázathoz szükséges önerőt Gyöngyös önkormányzata biztosította.


  Közösségi funkciók