3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenFitoplazma-fertőzés fenyegeti a szőlőket

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.24. kedd
 
Utoljára módosítva: 2013-09-24 09:34
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Mátraalján a fertőzést még nem mutatták ki, de az azt terjesztő károkozó már megjelent.

   

  Megjelent hazánkban a szőlő legpusztítóbb betegsége, a fitoplazma. Az aranyszínű sárgasággal járó fertőzés következtében a szőlőtőkék terméshozama akár felére is csökkenhet és a fertőzött növény néhány év alatt ki is pusztulhat - adta hírül a Gyöngyösi Városi Televízió híradója.

  A betegség terjedésének megakadályozása érdekében, a Heves Megyei Kormányhivatal Növény-és Talajvédelmi Igazgatósága fokozott növényvédelemre hívja fel a gazdák figyelmét.

  A betegséget még nem mutatták ki a Mátraalján, de a terjesztője, az amerikai kabóca már megjelent a mátrai szőlőkben is.

  A betegséget terjesztő amerikai szőlőkabócák ellen rendszeres permetezésekkel, növényvédelemmel, megelőző intézkedésekkel lehet védekezni.

  Ha valamelyik ültetvényen felmerül az aranyszínű sárgaság fertőzés gyanúja, a gazdákat arra kérik a szakemberek, hogy azonnal értesítsék a Heves Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi igazgatóságát.


  Közösségi funkciók