3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Fitoplazma-fertőzés fenyegeti a szőlőket

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.24. kedd
 
Utoljára módosítva: 2013-09-24 09:34
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Mátraalján a fertőzést még nem mutatták ki, de az azt terjesztő károkozó már megjelent.

   

  Megjelent hazánkban a szőlő legpusztítóbb betegsége, a fitoplazma. Az aranyszínű sárgasággal járó fertőzés következtében a szőlőtőkék terméshozama akár felére is csökkenhet és a fertőzött növény néhány év alatt ki is pusztulhat - adta hírül a Gyöngyösi Városi Televízió híradója.

  A betegség terjedésének megakadályozása érdekében, a Heves Megyei Kormányhivatal Növény-és Talajvédelmi Igazgatósága fokozott növényvédelemre hívja fel a gazdák figyelmét.

  A betegséget még nem mutatták ki a Mátraalján, de a terjesztője, az amerikai kabóca már megjelent a mátrai szőlőkben is.

  A betegséget terjesztő amerikai szőlőkabócák ellen rendszeres permetezésekkel, növényvédelemmel, megelőző intézkedésekkel lehet védekezni.

  Ha valamelyik ültetvényen felmerül az aranyszínű sárgaság fertőzés gyanúja, a gazdákat arra kérik a szakemberek, hogy azonnal értesítsék a Heves Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi igazgatóságát.


  Közösségi funkciók