3 °C

 
 
9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Szeptember harmincig be kell jelenteni a földhasználatot

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.19. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felhívja a földhasználók figyelmét, hogy 2013. szeptember 30-ig tegyenek eleget földhasználati bejelentési kötelezettségeiknek a pontos földhasználati adatbázis létrehozása érdekében.

   

  MInt a NAK emlékeztet: fontos társadalmi és gazdasági cél egy központi földhasználati adatbázis létrehozása. Az adatbázisnak köszönhetően a földhasználati viszonyok átláthatóbbak lesznek és könnyebben lehet ellenőrizni a földhasználatot. Ráadásul egyszerűbb felszámolni a jogszabályok kikerülését szolgáló megállapodásokat, és csak azok juthatnak majd földhöz, akik arra valóban jogosultak.

  Annak érdekében, hogy tiszta, valós képet kapjunk a magyar gazdálkodókról és a földviszonyokról, szükséges, hogy a földhasználati adatbázis teljes legyen. A NAK felhívja a földhasználók figyelmét, hogy 2013. szeptember 30-ig tegyenek eleget földhasználat-bejelentési kötelezettségeiknek (földhasználati bejelentés, illetve azonosító adatközlés).

  A bejelentési kötelezettség az egy hektár alatti földtulajdonosokra is vonatkozik: ha termőföldet, illetve mező- vagy erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi földet használnak (azaz a földrészletet az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő, nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként tartják nyilván), kötelesek bejelenteni.

  A bejelentést megtehetik személyesen a legközelebbi földhivatalban vagy postai úton a földhivatalok hivatalos honlapjáról a „Nyomtatványok” menüpontból vagy a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapjáról a Közigazgatási Államtitkárság „Földhivatali formanyomtatványok” menüpontjából letöltött, megfelelő formanyomtatványok elküldésével. A bejelentés díjmentes.


  Közösségi funkciók