3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Szeptember harmincig be kell jelenteni a földhasználatot

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.19. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felhívja a földhasználók figyelmét, hogy 2013. szeptember 30-ig tegyenek eleget földhasználati bejelentési kötelezettségeiknek a pontos földhasználati adatbázis létrehozása érdekében.

   

  MInt a NAK emlékeztet: fontos társadalmi és gazdasági cél egy központi földhasználati adatbázis létrehozása. Az adatbázisnak köszönhetően a földhasználati viszonyok átláthatóbbak lesznek és könnyebben lehet ellenőrizni a földhasználatot. Ráadásul egyszerűbb felszámolni a jogszabályok kikerülését szolgáló megállapodásokat, és csak azok juthatnak majd földhöz, akik arra valóban jogosultak.

  Annak érdekében, hogy tiszta, valós képet kapjunk a magyar gazdálkodókról és a földviszonyokról, szükséges, hogy a földhasználati adatbázis teljes legyen. A NAK felhívja a földhasználók figyelmét, hogy 2013. szeptember 30-ig tegyenek eleget földhasználat-bejelentési kötelezettségeiknek (földhasználati bejelentés, illetve azonosító adatközlés).

  A bejelentési kötelezettség az egy hektár alatti földtulajdonosokra is vonatkozik: ha termőföldet, illetve mező- vagy erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi földet használnak (azaz a földrészletet az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő, nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként tartják nyilván), kötelesek bejelenteni.

  A bejelentést megtehetik személyesen a legközelebbi földhivatalban vagy postai úton a földhivatalok hivatalos honlapjáról a „Nyomtatványok” menüpontból vagy a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapjáról a Közigazgatási Államtitkárság „Földhivatali formanyomtatványok” menüpontjából letöltött, megfelelő formanyomtatványok elküldésével. A bejelentés díjmentes.


  Közösségi funkciók