3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


A szemétdíjat is behajtja a NAV

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.17. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A tízezer forintnál nagyobb tartozásra már kezdeményezhetik a végrehajtást a szolgáltatók.

   

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtási tevékenysége igen sokrétű, ugyanis nem kizárólag az államot megillető adótartozást szedi be, hanem külső szervek megkeresése alapján is indít végrehajtási eljárást. 2013. január 1-jétől a NAV feladata a szemétdíjak meg nem fizetése miatt indított végrehajtási eljárások kezelése is - közölte dr. Körtvélyesi Zsuzsanna, a BAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság sajtóreferense.

  Mint a főosztályvezető emlékeztetett: a NAV a végrehajtási eljárás megindítására a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók megkeresése alapján köteles, s ennek alapján beszedi az elmaradt díjhátralékot, a késedelmi kamatot és a felmerült költségeket.

  A végrehajtási eljárást megelőzően a közszolgáltató minden esetben köteles fizetési felszólítást küldeni az ingatlantulajdonosnak. Ha a befizetés ezután sem történik meg, és a tartozás meghaladja a tízezer forintot, akkor kezdeményezhető a NAV-nál a végrehajtási eljárás.

  Bár az eddigi tapasztalatok szerint az elmaradt szemédtíjak összege nem túl jelentős, a egyre több a beszedés iránti kérelem, s az országban a legtöbb eljárást az Észak-magyarországi régió megyei adóigazgatóságainál kezdeményezik a szolgáltatók.

  Fontos, hogy a szemétdíj végrehajtása nem különbözik a más jogcímen keletkezett tartozásoktól, a NAV az általános szabályok szerint a tartozás behajtása érdekében inkasszót adhat ki, jövedelmet tilthat le, ingó, illetve ingatlan vagyontárgyat foglalhat és egyéb végrehajtási cselekményeket is véghez vihet - emlékeztetett a sajtószóvivő.


  Közösségi funkciók