3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenBelvárosi parkolás: az ötlet jó, a kivitelezés bonyolult

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.09.11. szerda
 
Utoljára módosítva: 2013-09-11 13:49
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Több megoldást is vizsgálnak, még az idén a képviselő-testület elé kerülhet a félórás ingyenes belvárosi parkolás kérdése.

   

  A Mátraaljai Munkaadók Egyesülete év eleje óta szorgalmazza, hogy a belvárosi fizetőparkolókban legyen lehetőség félórás ingyenes várakozásra, ezzel is segítve a Gyöngyös belvárosában lévő üzletek működését. Az egyesület olyan, szélvédő mögé helyezhető órákkal képzeli el a megvalósítást, amelyeket a kereskedők bocsátanának a vásárlók rendelkezésére. A parkolás megkezdésekor be kellene állítani a kezdési időpontot, s onnantól számolva fél óráig lehetne ingyenesen parkolni. Ha túllépi az időt a várakozó, akkor viszont már fizetnie kellene.

  Az egyesület vállalta azt is, hogy elkészítteti ezeket az órákat, amelyek egyébként az első használat után a vásárlóknál maradhatnának.

  A felvetés kapcsán Szilágyi Attila, a városháza városüzemeltetési igazgatója a Gyöngyösi Televízió Híradójának azt mondta: az ötlet megvalósításának több lehetőségét vizsgálják. Olyan megoldást kell ugyanis találni, ami nem ad módot a visszaélésekre.

  A parkolók üzemeltetőjének bevonásával vizsgálják a lehetőségeket - mondta el az igazgató, hozzátéve: valószínű, hogy még ebben az évben a testület elé tudják terjeszteni a javaslatukat.

  Emlékeztetett arra is: a fizetőparkolók üzemeltetéséből származó bevétel csak a parkolók fejlesztésére fordítható, vagyis a következő évi költségvetés előkészítésébe ezt már be kell venni.

  Mondja el véleményét Gyöngyös Facebook-oldalán


  Közösségi funkciók