3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenBányásznap Visontán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.08.30. péntek
 
Utoljára módosítva: 2013-08-31 10:58
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A bányász szakmát ünnepelték Visontán, a 63. Bányásznapon. A rendezvényen áttekintették az ágazat helyzetét és átadták a társasági elismeréseket a kiemelkedő munkát végző dolgozóknak.

   

  A Mátrai Erőműnek az elmúlt időszakban folyamatosan változó gazdasági környezetben kellett helytállnia, ennek ellenére az idei célkitűzéseket teljesíteni tudják, bár a társaság jövedelmezősége a csökkenő felvásárlási árak miatt elmarad a tavalyitól –mondta Bóna Róbert. A bányaigazgató szerint ahhoz, hogy a társaság eredményes maradjon, jövőre 7-8 millió tonna szenet kellene kitermelni és tovább növelni a megújuló energiaforrások felhasználásának arányát. Ennek jegyében az erőmű a közeljövőben új projektet indít, amelyben a napenergiát alakítják majd villamos energiává.

  Az ünnepségen megemlékeztek azokra a bányászhősökre is, akik munkavégzés közben vesztették életüket.

  A helyi ünnepségen Derekas Barnabás, a Mátrai Erőmű igazgatóságának tagja a bánya és az erőmű integrációja óta eltelt 20 évet méltatta és a termelési eredményekről is beszámolt.

  Az ünnepségen jutalmakat, kitüntetéseket adtak át a kiemelkedő munkát végző dolgozóknak. Emlékérmet öten vehettek át: Janes Zsolt, Szvercsok Zoltán, Tóth József, Kosik János és Hídvégi Gábor. Céggyűrűt 14-en, Elnöki Dicsérő Oklevelet húszan kaptak.


  Közösségi funkciók