3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Az olaszoknál sikert aratott Gyöngyös

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.08.29. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Gyöngyös és az olaszországi Cesenatico városa már korábban kinyilvánította szándékát arról, hogy egymás testvérvárosai szeretnének lenni.

 

Az olaszok tavaly szeptemberben jártak Gyöngyösön, ahol a szüreti napok keretében mutatkoztak be a gyöngyösieknek. Viszonzásképpen a nyár végén Gyöngyös meghívást kapott a cesenaticoi városi rendezvényre, hogy a fesztiválon megismertessék az olaszokkal a magyar kultúra hagyományait.

A gyöngyösi delegáció a gasztronómián és a mátrai borokon keresztül igyekezett az itáliaiak kedvében járni.

Dr. Réthy Béla alpolgármester elmondta: Cesenaticonak már Svájcban, Franciaországban, Németországban és Belgiumban van testvértelepülése.

- Az öt várost különös kapcsolat köti össze. Újabb testvértelepülést csak akkor választhatnak maguknak, ha ahhoz a már meglévő partnertelepülések is hozzájárulnak. Cesenatico több testvérvásárosának képviselőjével szerencsénk volt megismerkedni a fesztiválon, és a visszajelzések alapján sikeres volt a gyöngyösi bemutatkozás - közölte az alpolgármester.


Közösségi funkciók