3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenAz olaszoknál sikert aratott Gyöngyös

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.08.29. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Gyöngyös és az olaszországi Cesenatico városa már korábban kinyilvánította szándékát arról, hogy egymás testvérvárosai szeretnének lenni.

 

Az olaszok tavaly szeptemberben jártak Gyöngyösön, ahol a szüreti napok keretében mutatkoztak be a gyöngyösieknek. Viszonzásképpen a nyár végén Gyöngyös meghívást kapott a cesenaticoi városi rendezvényre, hogy a fesztiválon megismertessék az olaszokkal a magyar kultúra hagyományait.

A gyöngyösi delegáció a gasztronómián és a mátrai borokon keresztül igyekezett az itáliaiak kedvében járni.

Dr. Réthy Béla alpolgármester elmondta: Cesenaticonak már Svájcban, Franciaországban, Németországban és Belgiumban van testvértelepülése.

- Az öt várost különös kapcsolat köti össze. Újabb testvértelepülést csak akkor választhatnak maguknak, ha ahhoz a már meglévő partnertelepülések is hozzájárulnak. Cesenatico több testvérvásárosának képviselőjével szerencsénk volt megismerkedni a fesztiválon, és a visszajelzések alapján sikeres volt a gyöngyösi bemutatkozás - közölte az alpolgármester.


Közösségi funkciók