3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Az olaszoknál sikert aratott Gyöngyös

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.08.29. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Gyöngyös és az olaszországi Cesenatico városa már korábban kinyilvánította szándékát arról, hogy egymás testvérvárosai szeretnének lenni.

 

Az olaszok tavaly szeptemberben jártak Gyöngyösön, ahol a szüreti napok keretében mutatkoztak be a gyöngyösieknek. Viszonzásképpen a nyár végén Gyöngyös meghívást kapott a cesenaticoi városi rendezvényre, hogy a fesztiválon megismertessék az olaszokkal a magyar kultúra hagyományait.

A gyöngyösi delegáció a gasztronómián és a mátrai borokon keresztül igyekezett az itáliaiak kedvében járni.

Dr. Réthy Béla alpolgármester elmondta: Cesenaticonak már Svájcban, Franciaországban, Németországban és Belgiumban van testvértelepülése.

- Az öt várost különös kapcsolat köti össze. Újabb testvértelepülést csak akkor választhatnak maguknak, ha ahhoz a már meglévő partnertelepülések is hozzájárulnak. Cesenatico több testvérvásárosának képviselőjével szerencsénk volt megismerkedni a fesztiválon, és a visszajelzések alapján sikeres volt a gyöngyösi bemutatkozás - közölte az alpolgármester.


Közösségi funkciók