3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


KATÁ-s vállalkozások szüneteltetésének szabályai

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.08.05. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A változás-bejelentési kötelezettség teljesítésének szabályai a katás vállalkozások szünetelése esetén.

   

  A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény értelmében az adófizetési kötelezettség szüneteltetése esetén nem kell megfizetni a kisadózó után a tételes adót azon hónapokra vonatkozóan, amelyek egészében a kisadózó

  - táppénzben, baleseti táppénzben, terhességi-gyerekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy ápolási díjban részesül,
  - katonai szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katona,
  - fogvatartott,
  - egyéni vállalkozói tevékenységét szüneteltette,
  kivéve, ha a kisadózóként folytatott tevékenységébe tartozó munkát végez [Katv. 8. § (9) bekezdés].

  Akkor sem kell megfizetni az adót azon hónapokra vonatkozóan, amelyben az első három eset valamelyikében feltüntetett állapot megszűnik, ha ez az állapot legalább 30 napig fennállt.

  A kisadózó vállalkozás a tárgyhónapot követő hónap 12-ig köteles bejelenteni a NAV-hoz azt, ha a tárgyhónapra vonatkozóan a fentiek szerint a kisadózó után nem keletkezik tételesadó-fizetési kötelezettsége - emlékeztetett a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

  Ezen rendelkezés értelmében tehát nem elég egyszer – az adófizetési kötelezettség szünetelésére okot adó körülmény bekövetkezésekor – a bejelentést megtenni. Ha a fent említett állapot több hónapra áthúzódik, úgy a jogszabály értelmében a bejelentést minden hónapban meg kell tenni. Ellenkező esetben a tételes adót az adóhivatalnak elő kell írnia.


  Közösségi funkciók