3 °C

 
 
9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Hivatalos bejelentés a P&G gyöngyösi gyáráról

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.08.02. péntek
 
 
  Szerző: MTI
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi gyárban Pampers pelenkákat gyártanak majd, a magyar, illetve európai, közel-keleti és afrikai országokba.

   

  Új pelenkagyárat épít zöldmezős beruházással Gyöngyösön a Procter&Gamble (P&G), a mintegy 19 milliárd forintból megvalósuló létesítmény a cég második gyára lesz Magyarországon - jelentették be sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

  Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az eseményen arról beszélt: Magyarország egy újabb amerikai óriásvállalat jelentős európai gyártóbázisává válik.

  A világ egyik legnagyobb vállalatának számító P&G beruházása közvetlenül 150 új munkahelyet hoz létre Gyöngyösön, s jelentősen hozzájárul az ország exportteljesítményének, és versenyképességének növeléséhez - tette hozzá. Megjegyezte azt is: a P&G már most is több száz helyi beszállítóval áll partneri viszonyban, a gyöngyösi beruházás újabb magyar vállalkozások számára biztosít növekedési lehetőséget.

  Szijjártó Péter, Faragó László, Dancsó András, a Procter&Gamble (P&G) gyöngyösi gyárának igazgatója és Papp Kitti, a P&G közép-európai pénzügyi igazgatója (j-b) a cég új zöldmezős beruházásáról tartott sajtótájékoztatón
  Fotó: MTI / Soós Lajos

  Papp Kitti, a P&G Közép-európai pénzügyi igazgatója hangsúlyozta: az elmúlt több mint két évtizedes tapasztalata alapján az ország vonzó befektetési környezet a P&G számára, az első, csömöri gyáregységben eddig több mint 54 milliárd forint beruházást hajtottak végre.

  Papp Kitti elmondta azt is: 2012-ben döntöttek a mintegy 240 ezer négyzetméteres létesítmény létrehozásáról. Hangsúlyozta, hogy a döntésnél a pozitív befektetői környezet mellett értékelték a jó képzettségű munkaerőt, az infrastrukturális, és logisztikai adottságokat. A beruházás megvalósításához kiemelte a kormány, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), és a Heves Megyei Kormányhivatal támogatását. A Heves megyei gyárban Pampers pelenkákat gyártanak majd, amelyeket a magyar piac mellett az unió egyes országaiban, a közép- és kelet-európai, a közel-keleti és az afrikai régió országaiban forgalmaznak majd - mondta.

  A gyöngyösi ipari parkban létesülő pelenkagyár építése várhatóan őszre befejeződik, az első termékek év végén kerülhetnek a boltokba - közölte Dancsó András, a gyöngyösi gyár igazgatója.

  Magyarországon a vállalat 1991 óta van jelen, első beruházása a Hyginett Kft. csömöri gyáregysége volt. A csömöri gyár közel 800 munkatársat foglalkoztat, és több száz helyi beszállítóval áll partneri kapcsolatban.

  A világ egyik legnagyobb fogyasztási-cikk gyártójának számító P&G nettó árbevétele 2012-ben 83,69 milliárd dollár volt, a vállalat világszerte több mint 100 leányvállalatában 120 ezer embert foglalkoztat, termékeit 4,6 milliárd fogyasztó használja naponta.


  Közösségi funkciók