3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenHajtás a reményért: sajnálat helyett segítség

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.07.14. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2013-07-14 19:39
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Svájci, német és magyar motorosok jótékonysági akciója a gyöngyösi fogyatékkal élőkért.

 

Ride for Hope, azaz Hajts a reményért elnevezéssel szervezett jótékonysági akciót Gyöngyösön a svájci Jesus-Wings, az ország legrégebbi keresztény motoros szervezete.

Az akcióval egyrészt az Üdvhadsereg karitatív központjának létrehozását, másrészt a Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány célkitűzését, egy lakóotthon megépítését, amelyben családban nevelkedő sérült fiatal felnőttek kaphatnak majd lehetőséget az önálló életkezdésre.

Ride for Hope

 
33 kép
Dátum: 2013-07-14 15:10:00
 

Jo Scharwächter lelkipásztor, a motoros szervezet képviselője, az akció szervezője azt mondta: minden évben visszajárnak Magyarországra, s amikor megismerték a gyöngyösi otthon tervét, elhatározták, hogy idén nekik segítenek. Ezúttal tizennégy külföldi és tizenegy hazai motoros vett részt a jótékonysági kezdeményezésben.

A rendezvényen 146 ezer forint admány gyűlt össze a magyar résztvevőktől, 1680 CHF és 50 EUR a svájci résztvevőktől. A pénz megfeleződik a két támogatott szervezet között.

A város is örömmel fogadta a motorosok felajánlását, s aktív segítője volt az akciónak - jegyezte meg a Fő téren megrendezett örömmotorozáson dr. Réthy Béla alpolgármester.

A motorosok a gyöngyösi fogyatékkal élő fiatalokat és felnőtteket egy-egy rövid próbakörre is elvitték, s láthatóan nem csak az utasok, de a sofőrök is élvezték a közös motorozást.

Maka Piroska, a KHSzK igazgatója úgy vélekedett: fontos lépés, hogy nemzetközi szintre terjesztették ki Gyöngyösön az adakozást. Úgy fogalmazott: az ellátottakon túl családtagjaik számára is élményt jelentett a motorosokkal eltöltött délután, hiszen megtapasztalhatták az őszinte adni akarást, azt, hogy a jótékonykodók nem sajnálják a fogyatékkal élőket, hanem segíteni akarnak nekik.

Mindez módot adott arra is, hogy épek és sérültek egy picit jobban megismerjék egymást, egymás "világát."

A motorosok további segítséget is ígértek a gyöngyösi tervek megalósításához. Aki szeretne hozzájárulni a lakóotthon megvalósításához, az megteheti a

12032006- 01320955-00100006-as számlaszámra utalt adománnyal.


Közösségi funkciók