3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenEgymilliárdért épülhetne meg az új buszpályaudvar

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.07.11. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2013-07-11 17:38
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Ha megnyílik a Közlekedésfejlesztési Operatív Program (KÖZOP), akkor Gyöngyös önkormányzata pályázatot nyújt be egy intermodális közlekedési csomópont megépítésére – erről döntött csütörtöki rendkívüli ülésén a város képviselő-testülete.

   

  A tervezett projektre teljes támogatás nyerhető, s ha megvalósulna, lehetővé tenné, hogy az Egri úton, közel a vasútállomáshoz, épüljön egy új autóbusz-pályaudvar. Az önkormányzati pályázatra azért van szükség, mert bár a kombinált közlekedési csomópont megépítését vállalta a Mátra Volán, ám a világgazdasági válság és az ennek következtében hiányzó befektetői hajlandóság miatt a társaság nem tudja megvalósítani az új gyöngyösi csomópont megépítését. 

  Mint ismert, a gyöngyösi önkormányzat 2009-ben közzé tett pályázatán a Mátra Volán Zrt. eredményesen szerepelt, így megvásárolta a városi vasútállomás közelében lévő, az Egri és a Gábor Áron utak kereszteződésénél lévő saroktelket, hogy ott autóbusz-pályaudvart alakítson ki. A terület adásvételéről szóló szerződést 2010 augusztusában írta alá a város akkori vezetése és a közlekedési cég. Időközben elkészültek, majd jogerőre emelkedtek a 8973 négyzetméteres ingatlanra vonatkozó szabályozási tervek, és az új autóbusz-állomás építési engedélyezési terve is elkészült.

  Az intermodális közlekedési csomópont megvalósítására saját költségvetéséből ötmillió forintot szán a város.

  A Mátra Volán Zrt. által korábban elkészített tervekhez képest az önkormányzat elképzelései - a pályázat pénzügyi támogatásának függvényében - csökkentett műszaki tartalommal valósulnának meg. A tervek szerint a beruházás költsége mintegy egymilliárd forint lenne.

  A grémium elfogadta az önkormányzat szervezetfejlesztésére vonatkozó előterjesztést. Ha az Államreform Operatív Program keretéből pályázat útján igényelhető támogatást elnyeri a város, akkor egyebek között hatékonyságnövelő és költségcsökkentő fejlesztéseket hajtanak majd végre, de szükség lenne informatikai fejlesztésre is.


  Közösségi funkciók