3 °C

 
 
1/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. január 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Közmeghallgatást tart a ruszin önkormányzat

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 11-én, kedden 10:00 - 12:00 óráig közmeghallgatást tart.

Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

BővebbenEgymilliárdért épülhetne meg az új buszpályaudvar

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.07.11. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2013-07-11 17:38
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Ha megnyílik a Közlekedésfejlesztési Operatív Program (KÖZOP), akkor Gyöngyös önkormányzata pályázatot nyújt be egy intermodális közlekedési csomópont megépítésére – erről döntött csütörtöki rendkívüli ülésén a város képviselő-testülete.

   

  A tervezett projektre teljes támogatás nyerhető, s ha megvalósulna, lehetővé tenné, hogy az Egri úton, közel a vasútállomáshoz, épüljön egy új autóbusz-pályaudvar. Az önkormányzati pályázatra azért van szükség, mert bár a kombinált közlekedési csomópont megépítését vállalta a Mátra Volán, ám a világgazdasági válság és az ennek következtében hiányzó befektetői hajlandóság miatt a társaság nem tudja megvalósítani az új gyöngyösi csomópont megépítését. 

  Mint ismert, a gyöngyösi önkormányzat 2009-ben közzé tett pályázatán a Mátra Volán Zrt. eredményesen szerepelt, így megvásárolta a városi vasútállomás közelében lévő, az Egri és a Gábor Áron utak kereszteződésénél lévő saroktelket, hogy ott autóbusz-pályaudvart alakítson ki. A terület adásvételéről szóló szerződést 2010 augusztusában írta alá a város akkori vezetése és a közlekedési cég. Időközben elkészültek, majd jogerőre emelkedtek a 8973 négyzetméteres ingatlanra vonatkozó szabályozási tervek, és az új autóbusz-állomás építési engedélyezési terve is elkészült.

  Az intermodális közlekedési csomópont megvalósítására saját költségvetéséből ötmillió forintot szán a város.

  A Mátra Volán Zrt. által korábban elkészített tervekhez képest az önkormányzat elképzelései - a pályázat pénzügyi támogatásának függvényében - csökkentett műszaki tartalommal valósulnának meg. A tervek szerint a beruházás költsége mintegy egymilliárd forint lenne.

  A grémium elfogadta az önkormányzat szervezetfejlesztésére vonatkozó előterjesztést. Ha az Államreform Operatív Program keretéből pályázat útján igényelhető támogatást elnyeri a város, akkor egyebek között hatékonyságnövelő és költségcsökkentő fejlesztéseket hajtanak majd végre, de szükség lenne informatikai fejlesztésre is.


  Közösségi funkciók