3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenGyöngyöspata város: több pénz, több hivatalnok, több szolgáltatás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.07.11. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A polgármester szerint számtalan előnnyel jár, hogy Gyöngyöspata városi rangot kapott.

   

  Bővülhet a polgármesteri hivatal létszáma, ezzel párhuzamosan több szolgáltatást nyújthatnak a helyieknek - egyebek mellett ezt is a várossá válás előnyeként említette a Gyöngyösi Városi Televíziónak Juhász Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere. Ugyancsak fontos tényezőként említette, hogy magasabb állami normatívából gazdálkodhat a település.

  Beszélt arról is: Gyöngyöspata több száz éven át, a 19. század közepéig mezővárosi ranggal bírt, ám a történelmi okok nem lettek volna elegendőek a városi rang megszerzéséhez. A település infrastruktúrális ellátottsága, a szolgáltatások köre és színvonala viszont szakmai érvként esett latba.

  A polgármester úgy véli, akár pályázati támogatások megszerzésénél is pozitívum lehet, hogy immár városként indulnak a támogatásokért.

  A helybéliek ugyancsak örülnek a köztársasági elnök döntésének, amely nyomán Gyöngyöspata július 15-től város lesz - derült ki a Gyöngyösi Városi Televízió Aktuális című hírműsorából.


  Közösségi funkciók