3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Szigorúan ellenőrzött adóbevallások

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.07.11. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A visszaigénylést tartalmazó szja-bevallások ellenőrzésére idén is nagy gondot fordított az adóhivatal.

   

  Az adó-visszaigénylést tartalmazó személyijövedelemadó-bevallások iutalás előtti ellenőrzése idén is kiemelt feladata volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. Az egyik leggyakrabban előforduló hiba még mindig a bevallott, illetve a valójában megszerzett jövedelem közötti eltérés volt. Ez akkor fordult elő, amikor a magánszemély több forrásból, vagy különböző jogcímeken szerzett jövedelmet - tudatta a NAV Észak-Magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának sajtóreferense.

  Mint dr. Körtvélyesi Zsuzsanna főosztályvezető közölte: ugyancsak gyakran találkoztak azzal a hibával, hogy az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztáraktól származó egyéb jövedelmeket és az egyéb jövedelemhez kapcsolódó eho kötelezettséget elmulasztották bevallani az adózók. Továbbra is gyakori hiba, hogy az élet-, illetve nyugdíjbiztosítás feletti rendelkezési jog gyakorlás esetén nem szerepeltetették a 2009. évi adóbevallásban érvényesített biztosítási kedvezménnyel növelt összeget.

  Az érvényesíthető adó-, illetve adóalap kedvezmények esetében a leggyakrabban a lakáscélú hiteltörlesztés igénybevételét, valamint a családi kedvezményt, illetve kisebb arányban a halasztott tandíjkedvezményt jogosulatlanul szerepeltették.

  A családi kedvezmény érvényesítése kapcsán többször találkoztak az ellenőrök olyan házastársak, élettársak bevallásaival, akik ugyanazon gyermek után érvényesítették külön-külön a kedvezményt, illetve megosztás esetén számos esetben nem feleltek meg a feltételeknek. Ez utóbbira tipikus példa, amikor a szülők nem közös háztartásban élnek, s az egyik fél lakcímmel nem rendelkezik, a családi pótlékot a szülő egyedülállóként veszi igénybe.

  Külföldi munkavállalásnál, többen a külföldön megfizetett adóelőleget tévesen, a kifizetők által levont adóelőleg sorban tüntették fel, így a NAV adókülönbözetet állapított meg.

  Idén is akadtak olyanok, akik fiktív adóbevallás benyújtásával próbáltak illegális jövedelemre szert tenni. Az érintettek az adóbírság mellett büntetőjogi eljárásra is számíthatnak - hangsúlyozta a főosztályvezető.

  Az Észak-magyarországi régió adóellenőrei nem csak kiutalás előtti ellenőrzéseket végeznek, hanem az elévülési időn belül utólagos adóellenőrzéssel folyamatosan vizsgálják az szja-bevallások hitelességét - tette hozzá végül dr. Körtvélyesi Zsuzsanna.


  Közösségi funkciók