3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Nyári akcióban az adóhivatal

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.07.03. szerda
 
Utoljára módosítva: 2013-07-03 15:06
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Ezúttal is fokozott hatósági jelenlét várható a frekventált üdülőhelyeken, a fürdők és vízpartok környékén, a jelentősebb rendezvényeken, fesztiválokon és vásárokon.

   

  A NAV a nyári idegenforgalmi szezonhoz kapcsolódóan júliustól augusztusig kilenc héten át összehangolt ellenőrzés-sorozatot folytat az Észak-magyarországi Régióban. A korábbi évekhez hasonlóan a vámszakmai területtel és a társhatóságokkal együttműködve lépnek fel az adóelkerülő magatartásformák ellen - közölte a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága sajtóreferense.

  Mint dr. Körtvélyesi Zsuzsanna tudatta: fokozott hatósági jelenlét várható a frekventált üdülőhelyeken, a fürdők és vízpartok környékén, a jelentősebb rendezvényeken, fesztiválokon és vásárokon.

  A NAV és a társhatóságok kiemelt figyelmet fordítanak a szezonális termékeket és szolgáltatásokat kínáló vállalkozásokra, de kitüntető figyelmükre számíthatnak a mozgóárusok, a zöldség-gyümölcskereskedők, a különféle bérleti és kölcsönzői szolgáltatást nyújtók, valamint a szépségszalonok.

  A NAV kiemelten ellenőrzi a számla és nyugtaadási kötelezettség betartását, a forgalmazott árucikkek eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét. Az ellenőrzések megszervezésekor figyelembe veszik az üzletek, szórakozóhelyek és vendéglátó egységek kibővített nyitvatartási rendjét és ennek megfelelően hétvégén, illetve az esti órákban is várható a revizorok megjelenése.

  A korábbi hatósági akciók pozitív tapasztalata, hogy az adózók többsége odafigyel a szabályszerű működésre - jegyezte meg a sajtóreferens.


  Közösségi funkciók