3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Bizalom, tudás és elhivatottság - Kitüntetések a Semmelweis-napon

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.07.02. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Dr. Nagy Éva háziorvos és dr. Kelemen Tibor főorvos kapta meg idén a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetést.

   

  Gyöngyös önkormányzata és a Bugát Pál Kórház közös szervezésében megrendezett Semmelweis-napi ünnepségen elsőként Faragó László polgármester köszöntötte az ünnepelteket. A polgármester kiemelte: idén nem csak Semmelweis Ignác orvos-professzorra emlékezünk, hanem idén ünnepeljük a gyöngyösi Bugát Pál Kórház fennállásának 175. évfordulóját is.

  - Legyen szó bármilyen szakterületről, az orvos-beteg viszony alapja mindig a bizalom. Ez az élet bármely területén óriási motivációt jelenthet. Mert ha azt érezzük, hogy a másik ember a mi oldalunkon áll és jó szándékkal közelít felénk, akkor mi magunk is lelkiismeretesebben tartjuk be a tőle kapott utasításokat – összegezte az orvos-beteg kapcsolat alapját a városvezető.

  A Semmelweis-nap alkalmából a polgármester Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetéssel jutalmazta dr. Nagy Éva háziorvost és dr. Kelemen Tibor főorvost.

  Dr. Nagy Éva az egyetem elvégzése után Gyöngyösön kezdte pályafutását altatóorvosként, majd 1991 óta megszakítás nélkül háziorvosként dolgozik.

  Dr. Kelemen Tibor 1981 óta dolgozik a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, ahol szakmai tudását elismerve, a Pszichiátriai osztály vezetésére osztályvezetői megbízást kapott közel fél évtizeddel ezelőtt.

  A kitüntetettek egyaránt családjuknak, kollégáiknak a támogatásért, a szakmai segítségért, pácienseiknek pedig a bizalomért mondtak köszönetet.

  A Semmelweis-nap lehetőséget adott arra is, hogy szakmai kinevezéseket és jutalmakat adjanak át a gyöngyösi kórház dolgozóinak.

  Főorvosi kinevezést kapott dr. Léman Gyöngyi belgyógyász és dr. Orbán Zoltán, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Betegellátó Osztály orvosa.

  Ügyvezető igazgatói dicséretben részesült: dr. Al Ghaoui Nadim, a Szülészet-nőgyógyászati osztály vezető főorvosa, Nádudvari Piroska minőségügyi koordinátor, Gyurkóczki Zsófia általános ápoló, Molnárné Laboniczki Magdolna gyógyszertári szakasszisztens,  Pataki Attiláné fizikoterápiás asszisztens, Szabad Zoltán boncmester, Szklenárné Sági Melinda orvosírnok és Tóthné Varga Erzsébet gyerekápoló.

  Igazgatói dicséretet kapott Reviczki Imréné szülésznő és Bányainé Szabó Julianna műtősnő.

  Az ünnepségen Weisz Péter, a kórház ügyvezető igazgatója arról beszélt: Semmelweis Ignác munkája minden egészségügyi dolgozó számára azt üzeni, hogy hinni kell a fejlődésben, a változásban, és állni kell a kihívásokat.

  - A kórház most is jelentős kihívás előtt áll. Kihívást jelent számunkra a beruházások folytatása, a technikai fejlesztéshez szükséges források előteremtése és a hamarosan megváltozó működtetői környezet is – vélekedett az ügyvezető. – Ám a jövő biztató, hiszen dolgozóink még az idén visszamenőleg megkapják az elmaradt béremelésüket.

  Az igazgató hozzátette: szeretnék, ha a gyöngyösi kórház a régió egyik legjobb egészségügyi intézményeként működne tovább, s megjegyezte azt is, szeretnék megújítani a szakmai kapcsolatot a háziorvosokkal.


  Közösségi funkciók