3 °C

 
 
Ellenőrzik a szirénákat

A szirénák működőképességét ellenőrzik augusztus 30-án Gyöngyösön. Az úgynevezett morgatópróbával kapcsolatosan a lakosságnak tennivalója nincs.

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

Gyöngyösi Újság 2019 augusztus

A Gyöngyösi Újság 2019 augusztusi száma online is elérhető.

Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Bizalom, tudás és elhivatottság - Kitüntetések a Semmelweis-napon

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.07.02. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Dr. Nagy Éva háziorvos és dr. Kelemen Tibor főorvos kapta meg idén a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetést.

   

  Gyöngyös önkormányzata és a Bugát Pál Kórház közös szervezésében megrendezett Semmelweis-napi ünnepségen elsőként Faragó László polgármester köszöntötte az ünnepelteket. A polgármester kiemelte: idén nem csak Semmelweis Ignác orvos-professzorra emlékezünk, hanem idén ünnepeljük a gyöngyösi Bugát Pál Kórház fennállásának 175. évfordulóját is.

  - Legyen szó bármilyen szakterületről, az orvos-beteg viszony alapja mindig a bizalom. Ez az élet bármely területén óriási motivációt jelenthet. Mert ha azt érezzük, hogy a másik ember a mi oldalunkon áll és jó szándékkal közelít felénk, akkor mi magunk is lelkiismeretesebben tartjuk be a tőle kapott utasításokat – összegezte az orvos-beteg kapcsolat alapját a városvezető.

  A Semmelweis-nap alkalmából a polgármester Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetéssel jutalmazta dr. Nagy Éva háziorvost és dr. Kelemen Tibor főorvost.

  Dr. Nagy Éva az egyetem elvégzése után Gyöngyösön kezdte pályafutását altatóorvosként, majd 1991 óta megszakítás nélkül háziorvosként dolgozik.

  Dr. Kelemen Tibor 1981 óta dolgozik a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, ahol szakmai tudását elismerve, a Pszichiátriai osztály vezetésére osztályvezetői megbízást kapott közel fél évtizeddel ezelőtt.

  A kitüntetettek egyaránt családjuknak, kollégáiknak a támogatásért, a szakmai segítségért, pácienseiknek pedig a bizalomért mondtak köszönetet.

  A Semmelweis-nap lehetőséget adott arra is, hogy szakmai kinevezéseket és jutalmakat adjanak át a gyöngyösi kórház dolgozóinak.

  Főorvosi kinevezést kapott dr. Léman Gyöngyi belgyógyász és dr. Orbán Zoltán, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Betegellátó Osztály orvosa.

  Ügyvezető igazgatói dicséretben részesült: dr. Al Ghaoui Nadim, a Szülészet-nőgyógyászati osztály vezető főorvosa, Nádudvari Piroska minőségügyi koordinátor, Gyurkóczki Zsófia általános ápoló, Molnárné Laboniczki Magdolna gyógyszertári szakasszisztens,  Pataki Attiláné fizikoterápiás asszisztens, Szabad Zoltán boncmester, Szklenárné Sági Melinda orvosírnok és Tóthné Varga Erzsébet gyerekápoló.

  Igazgatói dicséretet kapott Reviczki Imréné szülésznő és Bányainé Szabó Julianna műtősnő.

  Az ünnepségen Weisz Péter, a kórház ügyvezető igazgatója arról beszélt: Semmelweis Ignác munkája minden egészségügyi dolgozó számára azt üzeni, hogy hinni kell a fejlődésben, a változásban, és állni kell a kihívásokat.

  - A kórház most is jelentős kihívás előtt áll. Kihívást jelent számunkra a beruházások folytatása, a technikai fejlesztéshez szükséges források előteremtése és a hamarosan megváltozó működtetői környezet is – vélekedett az ügyvezető. – Ám a jövő biztató, hiszen dolgozóink még az idén visszamenőleg megkapják az elmaradt béremelésüket.

  Az igazgató hozzátette: szeretnék, ha a gyöngyösi kórház a régió egyik legjobb egészségügyi intézményeként működne tovább, s megjegyezte azt is, szeretnék megújítani a szakmai kapcsolatot a háziorvosokkal.


  Közösségi funkciók