3 °C

 
 
Sötétebb lesz a füst

Visontán a Mátrai Erőműben a IV. számú 232 MW-os blokk nagyjavítását követően a III. számú 220 MW –os blokk karbantartása következett, amely befejezéséhez közeledik.

Alapkőletétel: bővít a MIAS Hungary Kft

Letették a MIAS Hungary Kft. új, 8300 négyzetméteres gyártócsarnokának alapkövét Gyöngyösön.

Heves megye egészségügyi szakdolgozója Nádudvari Piroska

Ápolók Napi ünnepséget rendezett május 17-én a MESZK Heves megyei szervezete, ahol visszatekintettek a nagy elődökre, de a jelen kor ápolóinak helyzetéről is sok őszinte mondat elhangzott.

Kékestető, egészségfejlesztés a csúcson

Kékestető egy évben több százezer vendéget vonz. A Kékestető Nonprofit Kft. a látogatók elégedettségének növelése érdekében Magyarország legmagasabb pontjának megújítását tervezi, amihez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével nettó 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt 2019 végéig valósul meg.

Adófizetési határidő: május 31.

A Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóság Adócsoportja felhívja a vállalkozók figyelmét, hogy a 2018. évi helyi iparűzési adóbevallás benyújtási és befizetési határideje 2019. május 31.

Bővebben
18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

17/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 26-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének szabályozásáról és engedélyezéséről szóló 45/2005. (X.24.), - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) és - a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló 25/2000. (IX.20.) önkormányzati rendeleteket.

16/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

15/2019. (IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

14/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a környezetvédelemről szóló 15/2000. (V.22.) és - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleteket.

Bővebben

Bizalom, tudás és elhivatottság - Kitüntetések a Semmelweis-napon

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.07.02. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Dr. Nagy Éva háziorvos és dr. Kelemen Tibor főorvos kapta meg idén a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetést.

   

  Gyöngyös önkormányzata és a Bugát Pál Kórház közös szervezésében megrendezett Semmelweis-napi ünnepségen elsőként Faragó László polgármester köszöntötte az ünnepelteket. A polgármester kiemelte: idén nem csak Semmelweis Ignác orvos-professzorra emlékezünk, hanem idén ünnepeljük a gyöngyösi Bugát Pál Kórház fennállásának 175. évfordulóját is.

  - Legyen szó bármilyen szakterületről, az orvos-beteg viszony alapja mindig a bizalom. Ez az élet bármely területén óriási motivációt jelenthet. Mert ha azt érezzük, hogy a másik ember a mi oldalunkon áll és jó szándékkal közelít felénk, akkor mi magunk is lelkiismeretesebben tartjuk be a tőle kapott utasításokat – összegezte az orvos-beteg kapcsolat alapját a városvezető.

  A Semmelweis-nap alkalmából a polgármester Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetéssel jutalmazta dr. Nagy Éva háziorvost és dr. Kelemen Tibor főorvost.

  Dr. Nagy Éva az egyetem elvégzése után Gyöngyösön kezdte pályafutását altatóorvosként, majd 1991 óta megszakítás nélkül háziorvosként dolgozik.

  Dr. Kelemen Tibor 1981 óta dolgozik a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, ahol szakmai tudását elismerve, a Pszichiátriai osztály vezetésére osztályvezetői megbízást kapott közel fél évtizeddel ezelőtt.

  A kitüntetettek egyaránt családjuknak, kollégáiknak a támogatásért, a szakmai segítségért, pácienseiknek pedig a bizalomért mondtak köszönetet.

  A Semmelweis-nap lehetőséget adott arra is, hogy szakmai kinevezéseket és jutalmakat adjanak át a gyöngyösi kórház dolgozóinak.

  Főorvosi kinevezést kapott dr. Léman Gyöngyi belgyógyász és dr. Orbán Zoltán, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Betegellátó Osztály orvosa.

  Ügyvezető igazgatói dicséretben részesült: dr. Al Ghaoui Nadim, a Szülészet-nőgyógyászati osztály vezető főorvosa, Nádudvari Piroska minőségügyi koordinátor, Gyurkóczki Zsófia általános ápoló, Molnárné Laboniczki Magdolna gyógyszertári szakasszisztens,  Pataki Attiláné fizikoterápiás asszisztens, Szabad Zoltán boncmester, Szklenárné Sági Melinda orvosírnok és Tóthné Varga Erzsébet gyerekápoló.

  Igazgatói dicséretet kapott Reviczki Imréné szülésznő és Bányainé Szabó Julianna műtősnő.

  Az ünnepségen Weisz Péter, a kórház ügyvezető igazgatója arról beszélt: Semmelweis Ignác munkája minden egészségügyi dolgozó számára azt üzeni, hogy hinni kell a fejlődésben, a változásban, és állni kell a kihívásokat.

  - A kórház most is jelentős kihívás előtt áll. Kihívást jelent számunkra a beruházások folytatása, a technikai fejlesztéshez szükséges források előteremtése és a hamarosan megváltozó működtetői környezet is – vélekedett az ügyvezető. – Ám a jövő biztató, hiszen dolgozóink még az idén visszamenőleg megkapják az elmaradt béremelésüket.

  Az igazgató hozzátette: szeretnék, ha a gyöngyösi kórház a régió egyik legjobb egészségügyi intézményeként működne tovább, s megjegyezte azt is, szeretnék megújítani a szakmai kapcsolatot a háziorvosokkal.


  Közösségi funkciók