3 °C

 
 
9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Nem feledheti a világ, hogy mit tett Kiss Péter

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.06.29. szombat
 
Utoljára módosítva: 2013-06-29 22:51
 
  Szerző: Juhász Marianna
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Kiállítással tiszteleg Gyöngyös Kiss Péter előtt

   

  Legyenek büszkék Péterre itt, Gyöngyösön! – kérte Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció vezetője mindazokat, akik szombaton este ellátogattak arra a fotókiállításra, ahol Kiss Péter családja, barátai és tisztelői emlékeztek a hegymászó Kancsendzöngán elért diadalára és élete kiemelkedő sporteredményeire.

  - Az élet és a szerencse forgandó. Ám amikor ezt nem csak mondjuk, hanem át kell élnünk, akkor elszorul a torkunk – fogalmazott Kollár Lajos. – A Kancsendzönga-expedíció végig eufóriában zajlott, majd egy pillanat alatt megváltozott minden. Ezt az érzést senkinek nem kívánom. Mindennek ellenére felemelő érzés tudni azt, amit Péter tett. Ez sem Magyarországon, sem a világon nem felejti el senki.

  Az expedíció vezetője hozzátette: a világon nincs most olyan kiváló fiatal hegymászó, mint amilyen Kiss Péter volt.

  A Mátra Művelődési Központban július 13-ig látogatható kiállításon nem csak a fiatal gyöngyösi hegymászóról készült képek láthatók, hanem a tárlat részei azok a képek is, amelyeket maga Péter készített a felhők feletti varázslatos szép világban. A kiállításban helyet kaptak a város büszkeségének személyes tárgyai: bakancsai, védősisakja, mászáshoz használt kötele, baseball sapkája, napszemüvege, sportcipője, valamint a versenyeken szerzett oklevelei, serlegei.

  Gyöngyösön már rég volt olyan kiállítás megnyitó, amelyen olyan sokan részt vettek, mint a Kiss Péterre emlékező tárlaton. Az érdeklődők hosszú sorban álltak, hogy megnézhessék a vitrinekbe zárt emlékeket, a hegymászók életét bemutató képeket, valamint, hogy a látottakkal kapcsolatos gondolataikat, érzéseiket megosszák a kiállítás emlékkönyvében.

  Kiállítás nyílt Kiss Péter tiszteletére

   
  23 kép
  Dátum: 2013-06-29 22:38:00
   

  A Kiss Péter teljesítménye és embersége előtt tisztelgők között ott volt Sterczer Hilda, Erőss Zsolt özvegye, valamint két gyermeke, Gerda és Csoma is.


  Közösségi funkciók