3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

A romák is részt vennének a védekezésben

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.06.06. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2013-06-06 14:57
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Gyöngyös Harmadosztályként ismert városrészén több roma is jelezte, hogy önként részt venne az ország bármely területén az árvízi védekezésben. Ehhez Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetőjének támogatását és közreműködését kérték.

 

A kormánymegbízott csütörtökön délelőtt a helyszínre látogatott, ahol egyeztetett a romákkal, megköszönte a felajánlásukat, valamint elmondta: a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közreműködésével segíteni tud abban, hogy az önkéntesek összehangolt munkával részt vehessenek a védekezésben.

Horvát László hozzátette: a megyéből a napokban több speciális mentőszervezet, köztük a Mátra Mentőcsoport, az Agria Speciális Mentő és Tűzoltócsoport, a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány, valamint a verpeléti és füzesabonyi önkéntes tűzoltók utaztak a dunai árvízi védekezéshez.

A kormányhivatal és a járások az árvíz által veszélyeztetett területeken élők megsegítésére adománygyűjtést is szervez.

Árvízi munkára jelentkeztek a romák

 
31 kép
Dátum: 2013-06-06 13:50:00
 

A kormánymegbízott Faragó László polgármesterrel és dr. Réthy Béla alpolgármesterrel megtekintette a város délkeleti részén zajló útfelújítási munkákat.

A Harmadosztályon már elkészült az Esze Tamás utcai vasúti átjárótól az Erdélyi térig vezető összekötő út. A 120 méter hosszú és 5 méter széles utat kiegyenlítő réteggel majd aszfalt-kopóréteggel borították, és az útpadkát is rendbe tették. A beruházás költsége 3,5 millió forint volt.

A városrészen még a nyáron az Erdélyi teret körbefogó utak kátyúzása is megtörténik.

Horváth László szerint az önkormányzatok adósságának átvállalása többek között azt is lehetővé teszi, hogy Gyöngyöshöz hasonlóan több pénz jusson a belterületi utak korszerűsítésére.

Dr. Réthy Béla alpolgármester elmondta: az utak rendbetétele mellett az Erdélyi tér rendezése is szerepel az önkormányzat tervei között. Az alpolgármester azt ígérte, ahogyan az út helyreállításában, úgy a tér rendbetételében is igyekszik közbenjárni.

A Harmadosztályon élők nevében Kanalas Flórián köszönte meg a város segítségét, aki a romák szószólójaként kezdeményezte az árvízi védekezésben való közreműködést.


Közösségi funkciók