3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Egyetlen magyar ügy van - Trianonra emlékeztek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.06.01. szombat
 
Utoljára módosítva: 2013-06-01 17:39
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Igenis van esély \"újra elfoglalni\" a Kárpát-medencét, ha a nemzet egyesítése gazdasági vonatkozásban is megtörténik - vélekedett az MPP elnöke.

   

  Fontos fordulatot hozott 2010 a nemzet egyesítésében, s immár az a feladat, hogy újra \"belakjuk\" a Kárpát-medencét. A \"légiesített\" európai határok már nem akadályozzák, hogy megéljük együvé tartozásunkat - erről beszélt ünnepi köszöntőjében a Mátra Művelődési Központban Bíró Zsolt, az erdélyi Magyar Polgári Párt elnöke. Mint mondta, a kettős állampolgárság intézménye közjogi értelemben fontos lépés a nemzet egyesítése felé, s ha a közös európa kínálta lehetőségekkel élve a gazdasági megerősödés is bekövetkezik, akkor a nemzet egyesítése valósággá válhat.

  Bíró Zsolt: felemelő érzés marosvásárhelyiként, magyar állampolgárként Gyöngyösön köszönteni az emlékezőket
  Fotó: Suha Péter

  - Nincs külön anyaországi ügy, és határon túli magyar ügy: egyetlen magyar ügy van - húzta alá az MPP elnöke, aki szerint felemelő érzés egy magyarországi városban marosvásárhelyiként, de immár magyar állampolgárként köszönteni a Trianonra emlékezőket.

  A művelődési központban megrendezett ünnepségen a Rimaszombatból érkezett Házik Zoltán, a Kárpáti Harsona főszerkesztője az asszimiláció veszélyeire figyelmeztetett, míg Szabó Árpád, a beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium igazgatója pedig úgy fogalmazott: haza jöttek Gyöngyösre, azokhoz, akiket szeretnek és tisztelnek. Úgy vélte: a kárpátaljai magyarságnak fontos, hogy számíthatnak az anyaországi magyarokra, s ugyanígy rájuk is számíthatnak a trianoni határokon belül élők.

  Az ünnepi műsorban a székelyudvarhelyi Kulcsár-Székely Attila színművész, a Harkácsi Asszonykórus és a beregszászi Bethlen-gimnázium diákjai vallottak magyarságukról.

  Trianoni megemlékezés

   
  32 kép
  Dátum: 2013-06-01 16:51:00
   

  Mindezek előtt a gyöngyösi és a határon túli magyar szervezetek képviselői a Huszár szobornál koszorúztak.


  Közösségi funkciók