3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Laktanyától vírusig - ülésezett a képviselő-testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.05.30. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egyperces néma felállással és élete legfontosabb teljesítményeinek felidézésével búcsúztak a képviselők a Himalájában eltűnt Kiss Péter hegymászótól a csütörtöki testületi ülésen.

   

  A tanácskozás első napirendi pontjaként a grémium a tűzoltólaktanya elköltöztetéséről tárgyalt. A képviselők politikai álláspontjuktól függetlenül egyet értettek abban, hogy a városban szükség van egy új tűzoltólaktanyára, ám abban már nem foglaltak állást, hogy a létesítménynek hol kellene megépülnie. A grémium arra kérte csütörtöki ülésén a tűzoltóság elköltöztetését szorgalmazó Balázs József országgyűlési képviselőt, valamint a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, hogy a júniusi testületi ülésre készítsenek egy olyan szakmai anyagot, amely a volt honvédségi laktanyán kívül egyéb alkalmas területeket is megjelöl a tűzoltóság kialakítására.

  Gyöngyösön idén is díjmentesen oltják be humán papilloma vírus (HPV) ellen a városban élő 13 éves lányokat – erről is határozott ülésén a gyöngyösi testület.

  Az immár három éve tartó védőoltási program keretében 114 darab négy komponensű HPV oltóanyag beszerzését vállalta az önkormányzat. Az ehhez szükséges csaknem 6 millió forintos fedezetet a jövő évi költségvetésből finanszírozzák.

  A tervek között szerepel, hogy a 2015-ig terjedő oltóprogram folytatásaként a jövőben a 13 éves gyöngyösi fiúk is megkaphatják majd a HPV elleni oltást. A vírus ugyanis nem csak a nőkre jelent veszélyt, mivel a HPV nem csak a méhnyakrák, hanem a végbél-, a szájüregi és a hímvessződaganatért is felelős lehet – hangsúlyozta dr. Pap Zoltán képviselő.,

  A képviselők döntése értelmében a város megköti a Mátra Múzeum használatában lévő önkormányzati tulajdonú ingatlanokra vonatkozó használati megállapodást. Az év elejétől a Magyar Természettudományi Múzeum tagintézményeként működő Mátra Múzeum üzemeltetését idei költségvetéséből 30 millió forinttal támogatja a város.

  A város képviselő-testülete elviekben támogatta annak lehetőségét, hogy jövőre Gyöngyös rendezze meg azt a Palóc Világtalálkozót, melynek hagyományteremtő programsorozatát idén augusztusban Tar község szervezi meg.

  A képviselő-testület zárt ajtók mögött tárgyalta, s végül elvetette, hogy Gyöngyös önkormányzata üzletrészt vásároljon az AVE Gyöngyösi Hulladékkezelő Kft-ben, de számol azzal, hogy a cég továbbra is alkalmas lesz a közszolgáltatás ellátására. A döntést azzal indokolták, hogy a város nem akarja a társaságban lévő tulajdonrészét növelni. Az önkormányzat a jelenleg hatályos közszolgáltatási szerződést hatályban tartja mindaddig, amíg a jogszabályok ezt lehetővé teszik.

  A képviselő-testületi ülés alkalmat adott arra is, hogy a döntéshozók elköszönjenek a polgármesteri hivatal nyugdíjba vonuló igazgatójától, Gubancsik Lászlónétól. A Közigazgatási Igazgatóság vezetője negyven év közszolgálatban töltött idő után vonul nyugállományba. Gyöngyösön 1986-ban kezdte munkáját, 1992-ben lett a Közigazgatási Igazgatóság igazgatóhelyettese, majd 1995-ben vezetője.


  Közösségi funkciók