3 °C

 
 
9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Bajnai Gyöngyösön: a Fidesz fél tőlem

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.05.16. csütörtök
 
 
  Szerző: MTI
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Bajnai Gordon a pedagógusok béremeléséről, az oktatás rendbetételéről beszélt Gyöngyösön. A Mátra Művelődési Központ előtt néhányan tüntettek ellene.

   

  Flashmob van, jogunk van ehhez, mint ahogy Önöknek is joguk van arra, hogy tizenketten körbeálljanak. Ha nem tetszik, amit mondunk, menjenek távolabb - mondta a rendőröknek az a férfi, aki a Mátra Művelődési Központ előtt néhány társával Bajnai Gordon ellen tüntetett.

   
  Villámcsődület.
  Fotó: Suha Péter

  Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Szövetség kormányra kerülése esetén 15 százalékos reálbéremelést hajt végre a pedagógusok körében a következő kormányzati ciklusban - erről Bajnai beszélt a művelődési központban megrendezett sajtótájékoztatóján.

   

  Az Együtt, a Fidesz-kormánnyal ellentétben nem költségvetési, hanem nemzetstratégiai kérdésként kívánja kezelni az oktatást - tette hozzá a politikus. Ennek jegyében a közoktatás megerősítése, a szakképzés rendbe tétele, a felsőoktatás finanszírozásának helyreállítása is fontos eleme az Együtt programjának.

  Bajnai Gordon a Hajdú-Bét-üggyel, illetve a beszállítók kártalanításával kapcsolatos újságírói kérdésekre válaszolva úgy vélekedett: nem véletlen, hogy a Fidesz akkor vette elő a beszállítók kártalanításának az ügyét, amikor ő visszatért a politikába. Már hat személyiségi jogi, illetve rágalmazási pert nyert, többet jogerősen. Egyetlen olyan megállapítást nem tett egyik bíróság sem, miszerint bármilyen felelőssége volna az ügyben - fűzte hozzá.

  Örül a kártalanításnak, de nem érti, hogy a Fidesz miért csak a Hajdú-Bét károsultjaival foglalkozik. Annak örülne, ha a rokkantnyugdíjasokat vagy a volt Malév-dolgozókat is ennyire a szívébe zárná a kormányzat - tette hozzá.

  Arra a kérdésre válaszolva, eldőlt-e, hogy ő lesz Orbán Viktor kihívója, azt mondta: úgy látja, a Fidesz őt tekinti a kihívónak, és ezért indítottak lejárató kampányt ellene. \"A Fidesz fél tőlem, és oka van rá, mert én azt szeretném, ha Orbán Viktor és Simicska Lajos országlása véget érne, mert romlásba viszik ezt az országot\" - fogalmazott Bajnai Gordon.


  Közösségi funkciók