3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


A város azzá lesz, amivé a lakói teszik

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.05.12. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2013-05-12 14:53
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Dr. Misóczki Lajos vehette át a Városnapon a Pro Civitate kitüntetést.

   

  Gyöngyösön immár tizenkilenc éve hagyomány, hogy azon a napon, amikor 1334-ben Károly Róbert várossá nyilvánította a települést, díszpolgárt avatnak a képviselő-testület jóváhagyása alapján.

  Az ünnepségen Faragó László polgármester köszöntőjében kiemelte: csaknem két évtizede annak, hogy Gyöngyös a város legrangosabb kitüntetésével, a díszpolgári címmel becsüli meg azokat, akik több éven keresztül kimagasló munkájukkal, életművükkel hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez.

  A polgármester köszöntőjében arra is emlékeztetett: a lokálpatriotizmus napjainkban a globalizáció elleni küzdelem is egyben.

  - A Pro Civitate díj azt üzeni, hogy a város azzá lesz, amivé a lakói teszik. Éppen ezért a díj nem csak elismerés, hanem felelősség is, hiszen a kitüntetettek munkásságukkal és magatartásukkal példát mutatnak a közösségnek – hangsúlyozta a polgármester, aki szerint céljainkat csak is a hit, az összefogás és a hűség erejével érhetjük el.

  dr. Misóczki Lajos Gyöngyös díszpolgára

   
  13 kép
  Dátum: 2013-05-12 14:39:00
   

  Az ünnepi köszöntőt követően Faragó László átadta a Pro Civitate kitüntetést az idei díjazottnak, dr. Misóczki Lajos történész kandidátus, főiskolai magántanárnak.

  - Ennél szebb elismerést éppen „két hetes” koromban aligha kaphattam volna – mondta köszönetképpen dr. Misóczki Lajos, akit nem csak több évtizedes munkája, hanem bevallása szerint számos családi és érzelmi kapcsolat a városhoz fűz.

  A történész soha nem volt hűtlen Gyöngyöshöz, hiszen a történetírás révén mindig kötődött a városhoz. Dr. Misóczki Lajos úgy véli, a Pro Civitate díj valamennyi korábban elmaradt elismerést pótol, és elismeri azoknak a családtagjainak az áldozatvállalását is, akik mindvégig segítették abban, hogy példaértékűen és zavartalanul végezhesse munkáját. A történész, aki már eddig számos könyvet és tanulmányt írt a város történetéhez, múltjához kapcsolódva, beszéde végén megemlítette, hogy vannak még gyöngyösi tervei.

  A díszpolgárt és a vele együtt ünneplőket Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője is köszöntötte. A kormánymegbízott kiemelte, hogy a díszpolgár-választás nem csak az egyén, hanem a közösség ünnepe is, hiszen a kitüntetett példát ad mindannyiunk számára.

  - Saját tapasztalatom által mondhatom, hogy mindig a példaképek vittek előre és tovább. Kisgyermekként a nagyapám, később a tanáraim, professzoraim szolgáltak számomra példaként – mondta Horváth László. – Az ember azért van itt a Földön, hogy értéket teremtsen. A tudás azonban nem csak bölcsebbé, hanem alázatossá is tesz minket.

  XIX. századi piac - Magyarok vására

   
  23 kép
  Dátum: 2013-05-12 14:07:00
   

  A városnap alkalmából a Fő téren XIX. századi piac fogadta az érdeklődőket, melynek díszvendége idén Gyöngyöstarján volt.

  A gyöngyösiekkel ünnepeltek a kézdivásárhelyi Nő Egylet tagjai is, akik több éves jó kapcsolatot ápolnak a XIX. századi piacot szervező Gyöngyös Város Barátainak Körével.

  A városnap alkalmából a Vachott Sándor Városi Könyvtárban Gyöngyös XIX. századi életét bemutató kiállítás nyílt. A tárlatot magángyűjtők és közintézmények fotóiból, képeslapjaiból és egyéb korabeli tárgyaiból válogatták össze. A kiállítás május 29-ig lesz látogatható.

  Városnapi hangverseny

   
  49 kép
  Dátum: 2013-05-13 10:27:00
   

  A Városnap programja - egyúttal a Gyöngyösi Művészeti Hetek rendezvénysorozata - a már hagyományos hangversennyel zárult a Szent Bertalan templomban. A koncertet a sorozat támogatója, Csiba József emlékének ajánlották a szervezők.


  Közösségi funkciók