3 °C

 
 
12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Bővebben


Minden jószándékú népet örömmel látunk - azeri nyitás Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.05.09. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Partnerkapcsolat kiépítéséről írt alá szándéknyilatkozatot Gyöngyös és az azeri Shusha városa. A dokumentumot a polgármesterek, Faragó László és Bayram Safarov látták el kézjegyükkel.

   

  A találkozón Shusha polgármestere elmondta: a Gyöngyöshöz hasonlóan szintén 31 ezer lakost számláló azeri település egy örmények által megszállt város, ahová a korábbi lakosok még turistaként sem mehetnek vissza.

  Bayram Safarov szavaiból az is kiderült, hogy Azerbajdzsán gazdasága nagyon erős, kultúrája világszerte híres, Shushát a bölcsek városának is nevezik.

  Dr. Vilayat Guliyev, az Azerbajdzsáni Köztársaság magyarországi nagykövete hangsúlyozta: nincs párja a világon annak az együttműködési nyilatkozatnak, amit Gyöngyös és Shusha írt alá egymással. A diplomata ezért köszönetet mondott a mátraaljai városnak és a Jobbiknak, amely segítette a kapcsolat létrejöttét. A nagykövet - aki száz magyar nyelvű könyvet ajándékozott a Vachott Sándor Városi Könyvtárnak – reményét fejezte ki, hogy az együttműködésről szóló aláírás aktív kapcsolatot eredményez majd a két város között.

  Faragó László, Gyöngyös polgármestere kiemelte: minden város iránt érdeklődő országot, népet jó szándékkal fogadnak, majd felkérte a shushaiakat, hogy Azerbajdzsán is vegyen részt az augusztusi Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztiválon.

   
  Az aláírók remélik, hogy működő, tartalmas és gyümölcsöző kapcsolat kezdetét jelenti a megállapodás
  Fotó: Suha Péter

  Vona Gábor, a Jobbik elnöke arról beszélt: az azeri nép a magyarság számára nem csupán egy a világ népei közül, hanem \"turáni testvérnép\", a turáni népeknek pedig össze kell fogniuk. Külön-külön gyengék vagyunk együtt viszont erősek lehetünk - tette hozzá. A megállapodás aláírásán jelen volt Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnöke is. A kereskedelmi, gazdasági és kulturális kapcsolatok kialakítását célzó együttműködési megállapodás aláírása után gazdasági konferenciát tartottak Gyöngyösön, A keleti nyitás szerepe a magyar fellendülésben címmel.

   

  Közösségi funkciók