3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Az orvosok hiányolják a tájékoztatást

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.05.07. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi háziorvosoknak nincs kifogásuk az ellen az egészségügyi szűrővizsgálat ellen, amit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nemzetközi Missziós Orvoscsoportja Gyöngyös északnyugati városrészén elvégzett, ám a módszer meglepte őket.

   

  Dr. Nagy Éva háziorvos hangsúlyozta: az állapotfelmérés akkor érné el valódi célját, ha a szűrésen résztvevők egészségügyi helyzetéről a háziorvosok is tájékoztatást kapnának. Ám mindez idáig még nem történt meg.

  A kollégáim nevében is mondhatom, sajnálom, hogy minket, akik talán a legjobban ismerjük pácienseink nehézségeit, nem vontak be a munkába.

  - Mindössze azt kérték a szervezők, küldjünk hozzájuk betegeket – mondta dr. Nagy Éva, aki szerint az egyszeri szűrés nem oldja meg az évek óta halmozódó problémákat, ráadásul az úgynevezett utánkövetést sem teszi lehetővé az orvos számára.

  A háziorvos szerint mindemellett megkerülhetetlen tény, hogy Gyöngyösön ingyenes az egészségügyi alap, szak- és kórházi ellátás is. Ezekkel a lehetőségekkel is lehetett volna élni, hogy felmérjék az északnyugati városrészen élők állapotát.

  A doktornő szerint a szűrések mellett annak lenne hosszútávon eredménye, ha a városrészen élőket megtanítanák arra, hogyan javíthatnak egészségi állapotukon.

  A Máltai Szeretetszolgálat álláspontját nem sikerült megtudnunk, természetesen bármikor helyet adunk az ő nyilatkozatuknak is.


  Közösségi funkciók