3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenA lelkész dolga több annál, mint hogy szeressék

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.28. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2013-04-28 19:17
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A gyöngyösi református gyülekezet 94 százaléka döntött úgy, hogy Kenyeressy Károlyt szeretné vezetőjének. A lelkészt ünnepélyes keretek között iktatták szolgálatba.

 

Kenyeressy Károly tavaly év elején tért vissza Gyöngyösre, amikor a gyülekezet korábbi vezetője a fővárosba költözött. A lelkész tulajdonképpen haza érkezett családjával Válról, ahol csaknem húsz évig szolgált, hiszen az újonnan beiktatott református lelkész gyermekként Gyöngyösön nőtt fel.

A lelkészbeiktatás hálaadó istentiszteletén dr. Szabó István püspök arról beszélt: szeretné, ha a gyöngyösi gyülekezet ajándékot kapna a lelkipásztor személyében. A püspök hangsúlyozta: az nem baj, ha egy lelkész „jó fej”, de nem ez az elsődleges feladata, hanem az, hogy legjobb tudása szerint vezesse a rá bízott gyülekezetet.

Kenyeressy Károly beiktatása

 
29 kép
Dátum: 2013-04-28 09:19:00

Április 27-én tartották a gyöngyösi református lelkész, Kenyeressy Károly beiktatását.

 

A ceremónián Kenyeressy Károly Sipos Bulcsú Kadosa esperestől kapta meg a szolgálat és a felelősség szimbólumait: az egyházközség pecsétjét, a gyöngyösi református templom kulcsát és a Szent Írást.

A gyülekezet új lelkészét a városvezetés nevében dr. Réthy Béla alpolgármester üdvözölte, aki köszöntőjében elmondta: egy lelkész beiktatása mindig mérföldkő egy közösség életében. Különösen örömteli az, amikor a lelkész ott, abban a városban gondozhatja a rábízott közösséget, ahol ő maga is felnőtt. 

Kenyeressy Károly megbízatása határozatlan időre szól.


Közösségi funkciók