3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Közbiztonság, virágos város, díszpolgári cím

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.26. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Ülésezett Gyöngyös képviselő-testülete.

   

  A korábbi évekhez képest emelkedett a regisztrált bűncselekmények száma a Gyöngyösi Rendőrkapitányság illetékességi területén: 2010-ben 2185, tavaly előtt 2212, tavaly pedig 2326 nyilvántartásba vett bűntett történt– tájékoztatta a város képviselő-testületét Balogh Tibor rendőrkapitány.

  Az alezredes kifejtette: a számok alakulásában nagyrészt szerepet játszott egy közel kétszáz bűncselekményből álló magánokirat-hamisítás sorozat, valamint a közrend elleni bűncselekmények számának általános emelkedése. Ennek ellenére elmondható, hogy a százezer lakosra vetített bűncselekményi adatok alapján a megyében a Gyöngyösi Rendőrkapitányság van a legkedvezőbb helyzetben.

  Az elmúlt két évben folyamatosan csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, ami annak köszönhető, hogy egyre több rendőr van a közterületeken. Ezzel magyarázható az is, hogy csaknem 20 százalékkal csökkent a garázda jellegű erőszakos bűncselekmények száma.

  A kapitány kiemelte a rendőrség és a gyöngyösi önkormányzat jó kapcsolatát, valamint utalt arra, hogy folyamatban van egy együttműködési megállapodás kidolgozása, amely a város közbiztonsága érdekében - kiemelten az északnyugati városrészt - szabadidős rendőri tevékenységet biztosítana a folyamatos járőrszolgálatok mellett.

  A testület döntött arról, hogy a bizottságokhoz beérkezett pályázatok közül Gyöngyös költségvetéséből szociális tevékenységre 300 ezer forint , egészségügyi, valamint oktatási, nevelési tevékenységek 500-500 ezer forint, kulturális feladatok támogatására kétmillió forint támogatást ad a város. A pályázók között sporttevékenységre 4 milli 300 ezer forintot felosztottak szét a pályázók között. A költségvetésből a rendőrség biztonságra nevelő iskolai programját, a D.A.D.A. –t (dohányzás, alkohol, drog, AIDS) 250 ezer forinttal, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum drogmegelőzési munkáját pedig 750 ezer forinttal támogatták a képviselők.

  Új önkormányzati rendeletet alkotott a grémium arról, hogy évente legfeljebb tízen kaphatják meg a Tiszta Virágos Gyöngyösért címet.

  A cím elnyerésére pályázni lehet, amit a polgármesteri hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságához lehet benyújtani minden évben május 31-ig. A cím adományozásáról szakbizottság dönt majd.

  A pályázónak legalább egy évig vállalnia kell a terület és a növények gondozását, valamint a parlagfű-mentesítést.

  A Tiszta Virágos Gyöngyösért cím elnyerésére nem jelentkezhet, akinek helyi kommunális adó- vagy gépjárműadó tartozása van.

  A sikeresen pályázók egy évig egyszeri kommunális adómentességre jogosultak. A címet évente tízen nyerhetik el. Ha a pályázó vállalja a külön gyűjtött zöldhulladék komposztálását és szakszerű elhelyezését, akkor ingyenesen juthat komposztáló berendezéshez.

  Ha a pályázó továbbá vállalja, hogy a közterületen fákat, bokrokat, talajtakaró növényzetet, egynyári vagy évelő növényeket ültet, gyepesít, és azokat legalább egy évig kiváló minőségben gondozza, legfeljebb tízezer forintért növényzetet kaphat.

  A Tiszta Virágos Gyöngyösért címet jelző táblát a nyertesnek el kell helyeznie az ingatlan főbejáratán úgy, hogy közterületről jól látható legyen.

  Helytörténész lesz a város új díszpolgára

  Gyöngyös képviselő-testülete zárt ülésen döntött arról, hogy idén a díszpolgári címmel együtt járó Pro Civitate díjjal dr. Misóczki Lajos nyugalmazott főiskolai tanárt, helytörténészt tünteti ki. Az elismerést a május 12-én megrendezendő városnapi ünnepségen adják át.

  Az április végi testületi ülésen döntés született arról is, hogy a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa elismerést Róka Ágnes, Kristó István László és Nagy Judit nyugalmazott pedagógus veheti át a május 31-ei városi pedagógusnapi ünnepségen.

  Szintén zárt ajtók mögött határozott a városi grémium arról, hogy a Városgondozási Zrt.-t bízza meg a Köztársaság téri őstermelői piac működtetésével. Az ehhez kapcsolódó szerződéstervezet júniusban kerül a képviselők elé.

  A testület ismét újra választotta Szabó Tibort a Gyöngyös-Sportcsarnok Ingatlanhasznosító Kft. és a Gyöngyös-Strand Ingatlanhasznosító Kft., valamint a Gyöngyös Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjének. A megbízatás határozott időre szól.


  Közösségi funkciók