3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenHorváth megnézheti az erőmű szerződését

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.26. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Horváth László a 2008-as áramvásárlási szerződést szeretné látni. Valaska József szerint a szerződés nem titkos, csak üzleti titoknak minősülő adatokat is tartalmaz.

   

  Várhatóan a jövő héten tekinthet be a Heves megyei kormánymegbízott a Mátrai Erőmű és a Gyurcsány-kormány között kötött hosszú távú áramvásárlási szerződésbe.

  Horváth László kormánymegbízott, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteken Egerben sajtótájékoztatón elmondta, hogy levélben szorgalmazta a Magyar Villamos Műveknél (MVM) a titkosított szerződés nyilvánosságra hozatalát, mert szerinte fontos, hogy kiderüljön, mekkora kedvezményeket kapott az erőmű és ki döntött erről. Hozzátette: az MVM megkezdte a betekintés előkészítését, és a szerződést várhatóan a jövő csütörtökön nézheti meg.

  Emlékeztetett arra, hogy 2008-ban a Gyurcsány-kormány kötött egy olyan, a magyar állam számára előnytelen szerződést, amely 2015-ig van hatályban. Ennek a szerződésnek az eredménye az, hogy most a magyar állam a piaci árnál 10 százalékkal többet fizet az áramért, azaz a német tulajdonosok extraprofithoz juthatnak - vélekedett.

  A sajtótájékoztatón megjelent Valaska József, a Mátrai Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke, aki elmondta, hogy a szerződés nem titkos, hanem üzleti titkokat tartalmaz. Közölte: a korábban kötött megállapodást az Európai Unió is megvizsgálta, és rendben találta. A termelt villamos energia 40 százalékát vásárolja meg a Magyar Villamos Művek, és minden évben a piaci árhoz igazodnak. Ha ez nem lenne kedvező a MVM számára, az új polgári törvénykönyv alapján elállhat tőle - mondta az elnök.

  Horváth László egy héttel ezelőtt tartott sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy 20 milliárd forintnyi osztalék kifizetéséről döntött a társaság közgyűlése. (A kifizetést egyébként a kisebbségi tulajdonos MVM is megszavazta.)

  Horváth László akkor úgy fogalmazott: ezzel kisöprik a Mátrai Erőmű kasszáját, ez a válasz a kormány rezsicsökkentésére, arra, hogy a magyar kormány tisztességet kért az érintett cégektől.

  Valaska József akkor erre úgy reagált, hogy a tulajdonosok azért emelték az osztalékot, mert az új erőművi blokk megépítésének elmaradása miatt jelentős, 57 milliárd forintnyi eredménytartalék halmozódott fel.


  Közösségi funkciók