3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenZeneiskolai buszmegálló: nem vártak a Közútra

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.25. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Bár a Szent Bertalan út nem a város, hanem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében van, az önkormányzat úgy határozott, hogy saját költségvetéséből oldja meg a zeneiskola előtti beszakadt buszöböl helyreállítását.

   

  Mivel az autóbuszöböl nem aszfaltozott, hanem díszburkolattal ellátott felület, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csak közbeszerzési eljárás után tudta volna helyreállítani a területet. Az önkormányzat úgy gondolta, nem várhat tovább az út helyreállítása, ezért – egyeztetve a Közúttal – arra az elhatározásra jutott, hogy megelőlegezi az útfelújítást, és mintegy négymillió forintból visszaállítja eredeti állapotába a buszöblöt.

  A munka nagyobb része már elkészült, ám a teljes befejezésig a megállót lezárták, így a Gyöngyöspata felől érkező buszok az albán pékségnél kialakított ideiglenes megállót használják, a Gyöngyössolymos felől érkező buszok pedig a Táncsics M. úti megállóval szembeni ideiglenes buszmegállót.

  A buszok megszokott közlekedési rendje várhatóan május 8. után áll vissza.


  Közösségi funkciók