3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenEgymilliárdot ünnepeltek Sástó partján

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.24. szerda
 
Utoljára módosítva: 2013-05-08 17:26
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az elmúlt napokban több gyöngyösi intézmény, valamint az önkormányzat is sikeresen szerepelt olyan pályázatokon, amelyek hozzájárulnak a város infrastrukturális, idegenforgalmi és oktatási fejlesztéséhez.

 

Az elnyert pályázatok között van az ország legmagasabban fekvő tava, a Mátrában lévő Sástó és környéke revitalizálása. Az ehhez nyújtandó csaknem 300 millió forintos támogatásról szóló megállapodást már hivatalosan is megkötötte Gyöngyös önkormányzata és a Norda - jelentették be szerdán - stílszerűen - Sástón, az utóbbi napok pályázati eredményeit ismertető \"Egymilliárdos napon\".

Egymilliárdos nap Sástón

 
18 kép
Dátum: 2013-04-24 17:13:00
 

Faragó László polgármester köszöntőjében arról beszélt: a pályázatok kiváló lehetőséget biztosítanak a hosszú távú fejlesztésekhez. Éppen ezért nem csak a közelmúltban elnyert, hanem a már korábban sikeresen szerepelt, de még meg nem valósított pályázatok kivitelezésére is nagy hangsúlyt fektet a város.

Szólt arról is: Gyöngyösön az elmúlt években milliárdokban mérhetők a fejlesztésekre szánt pályázati és városi források. Kiemelte a tavaly több mint egymilliárd forintból megvalósult funkcióbővítő városrehabilitációt, amely révén épületek és közterek újultak meg.

- A szociális városrehabilitáció lehetővé tette Gyöngyös északnyugati részén az infrastruktúrafejlesztést és a szociális felzárkóztatást. A projekthez 400 millió forintot kapott a város az Európai Uniótól. Csaknem 100 millió forintot költhettünk a Fecske Úti Óvoda és a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítésére.

Az önkormányzattal együttműködve több mint 340 millió forintot nyert a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium a térség legkorszerűbb természettudományi laboratóriumának kialakításához - sorolta az eddigi eredményeket a polgármester.

Az Egymilliárdos napon dr. Réthy Béla alpolgármester a Sástó revitalizációja folytatásának fontosságát hangsúlyozta, mondván: a Mátra ékessége lehet ismét az ország legmagasabban fekvő tava és környezete - legkésőbb 2014-re.

Maka Piroska az Idősek Bentlakásos Otthona kapcsán ismertette a tervezett beruházást, az átépítés révén korszerűbb és otthonosabb körülmények között tölthetik majd mindennapjaikat az otthonban a lakók.

Mint elmondta, a tervek szerint 8-9 hónapig tartó rekonstrukció miatt az otthon lakóit el kell majd költöztetni az épületből. Ám ez alatt az idő alatt is teljes körű gondoskodásban részesítik az intézményben lakó száz idős embert.

Ugyancsak szó esett az elnyert oktatásfejlesztési pályázatokról, amelyek a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskola, valamint a Felsővárosi Általános Iskola felújítását, korszerűsítését szolgálják.

A modern oktatási környezet megteremtésére nyert 517 millió forintot a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola. Az intézmény korszerűsítése teljes egészében támogatott.

A pályázaton elnyert pénzből egy, a jelenleginél jóval nagyobb, közel 400 négyzetméteres új tornaterem épül majd. A több száz millió forintból jut majd az iskola külső-belső felújítására is.

A Felsővárosi Általános Iskola a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtésére nyert 385 millió forintot, ami a tervezett projekt teljes költsége.

Közel 158 millió forint támogatást nyert az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskola az Innováció a XXI.század iskolájában című pályázaton. A két éves projekt során számos egészségmegőrző és sportprogram valósul meg, teljes TÁMOP támogatással, emellett jut pénz eszközbeszerzésre és a pedagógusok továbbképzésére is. A pénzből a pedagógusok továbbképzésére is lehetőség nyílik. A pályázati forrás 7 százaléka, azaz több mint 10 millió forint eszközökre fordítható. Így vásárolhatnak interaktív táblát, laptopokat, számítógépes programokat, és testnevelési eszközöket. A program lehetőséget teremt az iskola hátrányos helyzetű tanulóinak felzárkóztatásra is. A program áprilisban indult.

Hiesz György, az önkormányzat idegenforgalmi bizottságának elnöke azt hangsúlyozta: fontos, hogy a fejlesztések választási ciklusoktól függetlenül egymásra épüljenek, s ugyanígy fontosnak tartotta, hogy a politikai oldalak képesek legyenek az együttműködésre éppúgy, mint arra, hogy a sikereknek örüljenek.

Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke pohárköszöntőjében a fejlesztések fontosságát hangsúlyozta, külön is kiemelve a Sástó-projektet, amely révén \"Sátó visszakerül a nemzet ékszerdobozába\".

 

  

 

Közösségi funkciók