3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenBe kell jelenteni a tarló- és gazégetést

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.23. kedd
 
Utoljára módosítva: 2013-04-23 14:53
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Ha mindenki betartja az előírást, kevesebb lehet a fölösleges vonulás, és jut erő oda, ahol tényleg szükség van a tűzoltók beavatkozására.

   

  Egy 2011-es BM rendelet szerint az \"avar-, a tarló-, gyep-, a nád- és a növényi hulladékégetés – amennyiben jogszabály e tevékenység végzését megengedi – alkalomszerű tűzveszélyes tevékenységnek minősül”, s az égetés helyét, időpontját és terjedelmét a megkezdés előtt legalább 24 órával az illetékes I. fokú tűzvédelmi hatóságnak írásban be kell jelenteni - emlékeztetett a katasztrófavédelmi szervezet.

  A gyöngyösi tűzoltóság illetékességi területén a bejelentést a tűzoltóságon telefonon illetve írásban kell megtenni. Az írásos bejelentést ugyancsak fogadják emailben is, a gyongyos.kvk@katved.gov.hu címen.

  Mint Dobre Attila tű. őrnagy elmondta: a bejelentés megtétele azért is fontos, mert a szabadtéri tüzek számának növekedésével megnövekedett a tűzoltói beavatkozások száma is, ám a gyakorlat azt mutatja, hogy több esetben feleslegesen küldenek tűzoltó gépjárművet olyan tüzekhez, hol egyébként felügyelet mellett végeznek égetést.

  A katasztrófavédelem éppen ezért felelős magatartást kér mindenkitől, egyrészt az égetés szabályainak betartásában, másrészt a tervezett égetések - jogszabályban is kötelezővé tett - bejelentésében.


  Közösségi funkciók